След предсрочните избори в Испания политическото бъдеще на страната продължава

...
След предсрочните избори в Испания политическото бъдеще на страната продължава
Коментари Харесай

На изборите в Испания най-голяма подкрепа получиха социалистите

След предварителните избори в Испания политическото бъдеще на страната продължава да е неразбираемо. Най-голяма поддръжка получиха социалистите, само че не задоволително, с цел да образуват независимо държавно управление.

Премиерът Педро Санчес, който е и водач на Социалистическата партия, отхвърли разновидността за необятна коалиция с втората политическа мощ - консервативната Народна партия.

Ден след вота Каталуния още веднъж е водеща тематика. Сепаратисти блокираха автомагистралата, която свързва Испания с Франция.

Изборите стартират да се трансформират в част от всекидневието на испанците, сходно на сиестата. С такова въодушевление осъмна Испания след четвъртия избор за четири години.

В новия парламент социалистите ще имат най-вече депутати, само че с трима по-малко от вота през април.
Педро Санчес, министър председател на Испания и водач на Социалистическата партия: Моят ангажимент е този път да създадем прогресивно държавно управление.
Засега опциите за коалиция наподобяват съвсем невъзможни.

Като огромния победител в изборите е определяна крайнодясната " Вокс ", която съумя да удвои депутатите си и да се трансформира в третата политическа мощ в Испания.

Големият губещ е партията " Гражданите ". От 52 депутатски места при пролетния избор, в този момент те завоюваха едвам 10. Поражението постави завършек на политическата кариера на нейния водач Алберт Ривера. Той разгласи, че напуща политиката.

Сутринта след вота Каталуния се оказа с блокирана автомагистрала към Франция. Новата настройка в испанския парламент не дава огромни очаквания на сепаратистите. Блокадата беше проведена от придвижването " Демократично цунами ", което се бори за освобождението на наказаните 9 каталунски водачи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР