След повече от осем месеца монопол на пазара, Агенция Пътна

След повече от осем месеца монопол на пазара, Агенция Пътна ...

Плащания на пътните такси минават през фирма на руснаци.


След повече от осем месеца монопол на пазара, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) най-после допусна втори доставчик да продава пътни такси, засега само електронни винетки. Това е "Конкорд Смарт Инфраструктура" АД, което беше учредено специално за тази цел праз март, а негови крайни собственици са двама американци.

Компанията ще започне да продава електронни винетки от 00:00 часа на 14 август 2019 г. под търговската марка DigiToll, съобщи АПИ. За целта специално е разработена онлайн платформата www.digitoll.bg. Те ще предлагат услугата и в партньорската мрежа на "Интеркапитал груп", която е позната с услугата "Cashterminal", се казва в съобщението на АПИ. Компанията работи и с първия доставчик на пътни такси – "Интелигентни Трафик Системи" от 14 януари, става ясно от публикация на сайта ѝ.

Всички доставчици на услуги получават 7% комисионна от всяка продадена винетка.

АПИ има договор за доставчик на услуга за продажбата на пътни такси и с "Телетол", но компанията не успя да постигне оперативна съвместимост със системата на пътната агенция и към момента не продава винетки. От компанията твърдят, че от пътната агенция им отказват да им дадат достъп до система и сезираха за това прокуратурата и Европейската комисия. https://www.mediapool.bg/teletol-sezira-ek-za-krazhba-i-koruptsiya-v-api-okolo-tol-sistemata-news295546.html

Сега с пускането на "Конкорд Смарт Инфраструктура" до продажбата на електронни винетки, АПИ очевидно иска да покаже, че "Телетол" явно нямат капацитет да се справят и обвиненията им са безпочвени.

Източник: mediapool.bg