След потъването на крайцера "Москва", на борда на който е

...
След потъването на крайцера "Москва", на борда на който е
Коментари Харесай

И как цинично лъжат. Крие ли Русия смъртта на моряци от потъналия Москва

След потъването на крайцера "Москва ", на борда на който е имало 500 души, Кремъл отхвърля да има жертви. Няколко родители на моряци от екипажа обаче споделят, че Русия крие гибелта на децата им.

Младият Егор Шкребец е назначен като готвач на борда на крайцера "Москва ". След потъването на кораба на 14 април морски офицери се свързват с бащата Дмитрий Шкребец, с цел да му оповестят, че синът му не е мъртъв, а е включен в листата с "изчезналите ".

Той не има вяра на това. Пред Крим Реалии, районна украинска работа на Радио Свободна Европа, Шкребец споделя, че е наясно с същинската орис на 20-годишния си наследник, макар че Кремъл към момента не му я споделя.
 Снимка от страницата на Дмитрий Шкребец във ВКонтакте. Вижда се синът му Егор, който се счита за липсващ.
"Москва ", флагманът на Черноморския флот на Русия,, откакто на 13 април съгласно украинските управляващи е бил ударен от две ракети "Нептун ", до момента в който е плавал във вътрешността в Черно море. Русия твърди, че повода е детонация на муниции.

На борда на "Москва " е имало към 500 души екипаж. Той потъва преди да стигне до пристанището. Това е и най-големият военноморски транспортен съд, потъвал през последните 40 години.

"Хора, липсващ в намерено море?!!! " написа Дмитрий Шкребец на страницата си в обществената мрежа ВКонтакте.

В изказване малко след случая Кремъл заяви, че екипажът е бил "напълно " евакуиран. В идващите изказвания обаче думата "напълно " липсва.

Шкребец е един от най-малко четирима съветски моряци, считани за изчезнали или мъртви съгласно изявления в обществените мрежи от членове на фамилиите им. Варвара Вахрушева разгласява в обществените мрежи, че брачният партньор ѝ Иван Вахрушев е погубен при случая. Тя твърди, че е получила позвъняване от чиновници на съветския флот следобяд на 14 април.
 Оцелелият екипаж на крайцера
Главнокомандващият адмирал на съветските военноморски сили Николай Евменов се срещна с екипажа на "Москва " в пристанището в Севастопол два дни след потъването му. от срещата, оповестено в обществените мрежи, демонстрира общо към 100 моряци в две редици. Не е ясно дали останалите 400 членове на екипажа са ранени или починали.

Също по този начин на мемориал в Севастопол бяха положени венци, отдадени "на кораба и екипажа ", което се счита за индиректно удостоверение за смъртни случаи на борда на "Москва ".

Дмитрий Шкребец посещава севастополска болница със брачната половинка си, с цел да потърсят тялото на сина си. Те виждат към 200 младежи, ранени и с изгаряния, само че не откриват Егор.

"Видяхме всяко изгорено дете. Не мога да ви опиша какъв брой е мъчно, само че не открих моето. Там имаше единствено 200 души, а на крайцера бяха над 500. Къде са другите? " Това споделя майката Ирина Шкребец в изявление за The Insider.
Тайните жертви на Кремъл
Москва има дълга история на опити да прикрие произшествия и жертви, както по време на война, по този начин и в спокойно време.

През август 2000 година торпедо на борда на атомната подводница "Курск " избухва, убивайки множеството от членовете на екипажа ѝ. Техните остатъци, както и 23-мата оживели, потъват. Трагедията лишава живота на общо 118 души.

Взривът е засечен на сеизмографите в цяла Европа, само че съветският флот не прави обществено самопризнание за злополуката.

По това време съветският президент Владимир Путин е на власт малко повече от три месеца след началото на първия си мандат. Той продължава почивката си на Черно море и не прави изказване за "Курск " в продължение на повече от седмица, до момента в който не се връща в Москва.
 Иван Вахрушев, чиято брачна половинка оповестява, че е умрял на борда на
Междувременно през 90-те и при започване на новия век продължава войната в Чечня, от която Москва отхвърля да разкрие броя на убитите бойци и цивилни. Предполага се, че Кремъл подхожда по същия метод и с актуалната война в Украйна. Русия публично оповестява за по-малко от 2000 починали бойци, макар натрупващи се доказателства, че броят им е доста по-голям.

Съединени американски щати и западните съдружници по-рано този месец дефинираха броя на убитите съветски бойци на към 10 000.

Сред починалите има съветски наборници, макар че в началото Москва отхвърляше такива да са взели участие във войната. След като признаха, че някои са били инцидентно изпратени в Украйна, съветските управляващи споделиха, че останалите наборници ще бъдат прибрани вкъщи.
 Руският военноморски чиновник Марк Тарасов, за който няма данни след потъването на крайцера
Егор Шкребец обаче, макар че също е наборник, не е изпратен вкъщи, а се смята за "изчезнал ". Според татко му Егор е един от минимум четири сходни случая на борда на "Москва " и е бил свикан през юли.

„ Мисля, че хората, позволили това да се случи, би трябвало да бъдат осъдени “, споделя Дмитрий Шкребец пред Радио Свободна Европа. "И по какъв начин цинично лъжат по [телевизионните] канали, че всички са живи. Как могат да лъжат толкоз цинично? "

Шкребец споделя още, че с него са се свързали родственици на други трима изчезнали военнослужещи и че дружно са изпратили зов до съветските военни с въпрос какво в действителност се е случило със синовете им.

Според Шкребец една от тези, които са се обърнали към него, е майка на наборник от Санкт Петербург. Той не прецизира името ѝ, макар че изявлението му е допустима отпратка към Уляна Тарасова. През последните дни тя заяви в обществените мрежи, че синът ѝ Марк Тарасов също е "изчезнал ". По информация на организация Агенство Тарасов е свикан през декември и същия месец разгласява своя фотография в моряшката си униформа в Инстаграм.

"Ще се забележим след една година ", написа той.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР