След построяването му през 1911 г. грандхотел Молле в центъра

...
След построяването му през 1911 г. грандхотел Молле в центъра
Коментари Харесай

Ново място в Пловдив | Cork.Fork

След построяването му през 1911 година грандхотел " Молле " в центъра на Пловдив е бил най-престижният и изтънчен за годините си. Това налагало в ресторанта му да се предлага огромен избор от виновност. " Молле " не разполагал със лична маза, по тази причина след 1923 почнали да употребяват подземно помещение на прилежащата постройка, издигната през тази година.

В наши дни тук се обитава ресторант " Атлас ", а на мястото на някогашната маза от напълно скоро работи Cork.Fork - енотека, която ще предлага към 300 етикета виновност на 100 български винарни от петте района в страната. Чрез тях са показани най-характерните сортове и стилове виновност, като акцентът е подложен върху локалните, които имат личен ъгъл.

Идеята на мястото е да действа като винен бар. Ще се употребяват виновност както на чаша, по този начин и на бутилка. " Всяка седмица ще има селекция на седем-осем виновност на чаша, които ще се сменят ", описа за " Капитал " Гергана Тодорова. Тя и Красимира Кодукова от winetours.bg (онлайн справочник за винен туризъм) създават концепцията и сортират виновността. Ще има тематични седмици на съответни винарски мазета или съответни сортове. Бутилки ще може да се купуват и за у дома или за подарък.

Другата функционалност на Cork.Fork е " да бъде самобитна районна енотека, въпреки и да се показва цяла България ", описа още Тодорова, която има WSET diploma. Собствениците на двете заведения, семейство Садъчеви, желаят посетителите на Пловдив да получат опция за дегустация, представителна за виновността от Тракийската равнина, която е един от петте лозаро-винарски региона. Мястото ще посреща самостоятелни туристи, само че и проведени групи, като концепцията е тук да се организират тематични дегустации и корпоративни събития. Женя Садъчева с изключение на притежател е и създател на дизайна на енотеката.
Реклама
Тъй като вино на гладно не се дегустира и пие, в кухнята на ресторант " Атлас " ще се поддържа специфична селекция от артикули на дребни ферми. Ще има разнообразни типове сирена и месни деликатеси, както и гурме хапки. В същия миг винената листа на ресторанта ще се обогати с разнообразието на Cork.Fork. Така двата обекта ще си взаимодействат.

Една от задачите на енотеката е да възпламени интереса на хора, които към момента не са познавачи, само че търсят положителното качество. Според Тодорова и Кодукова в Пловдив е необичайност да се откри заведение, което да предлага хубаво вино на чаша.
Пловдив, ул. " Александър Батенберг " 41всеки ден - 12:00 - 23:00 Свързани публикации Разопаковането на Център Кристо и Жан-Клод в Габрово 4 октомври 2023, 12:15 Румънската аукционна къща Artmark идва в България 7 септември 2023, 07:36 Изложбата " Историята зад кориците " на вестник " Капитал " идва в Пловдив 5 юни 2023, 06:25 Ново място в Пловдив | Boho Nutrition 12 май 2023, 06:59 Ново място: 100 стола 27 юли 2022, 13:15 Ново място: " Голф бар Пълдин " в Пловдив 2 юни 2022, 06:11 Ново място: Donuts Factory 16 март 2022, 06:11 " Капитал " е към този момент и в Пловдив 30 ноември 2021, 11:18
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР