След поредния ъпдейт“ на iPhone на Apple и обявяването на

...
След поредния ъпдейт“ на iPhone на Apple и обявяването на
Коментари Харесай

Вие решете: Кола на старо, или нов iPhone?

След следващия „ ъпдейт “ на iPhone на Apple и оповестяването на техните цени от българските мобилни оператори, още веднъж настояща стана тематиката за цените на новите устройства.

Флагманите на всички производители напоследък удариха тавана на цените и до момента в който преди време въпреки всичко нещата се въртяха към 1000-1500 лева, то в този момент най-скъпият iPhone Xs Max ще се продава на цента от 3219,99 лева без контракт. Което няма по какъв начин да не се съгласим е извънредно доста.



Колегите от GSMArena през уикенда разгласиха сходна публикация. В нея хора от цялостен цвят изрекоха своето мнение, само че ние взехме решение да пренесем нещата у нас. Където автомобил на остаряло в действителност може да се вземе за още по-малко пари. Питаме и вас – кое е по-добре и кое е целесъобразно: Автомобил на остаряло, или нов iPhone?


Започваме от най-евтиният вид: iPhone XS с 64 GB памет
Съвсем обособен е въпросът защо тъкмо ще ви стигне тази памет, само че въпреки всичко това е най-евтиният модел – 2239 без контракт. На тази цена сега можете да си купите не малко коли на остаряло. За към 1700 лева можете да си вземете VW Passat 1.9 TDI от 1999-а, VW Golf от 2001-а със 75 конски сили, а по този начин ще ви останат пари и за застраховки, регистрации, леки поправки. Ако сте склонни леко на надхвърлите този бюджет, то сега Peugeot 206 от 1999-а с 90 конски сили на 160 хил километра се продава за 2300 лева, колкото действително е същият iPhone, само че с 256 GB памет и рационален проект.


Средният вид съгласно нас е  iPhone Xs Max с 256 GB
Цената без обвързване с контракт за този модел е 2779,99 лева За толкоз пари пък можете да си вземете BMW 316. При това със специфичен салон Recaro от 2002-а. Според оповестените данни автомобилът е на 181800 км пробег. Има мощ от 116 конски сили. Цената му сега е 2500 лева, тъй че още веднъж ще ви останат малко пари за регистрация и други такси, които би трябвало да платите.


Най-скъпото: iPhone Xs Max с 512 GB
Цената без контракт на този iPhone е тъкмо 3219,99 лева За толкоз можете да си купите Opel Astra от 2000г. Или един от най-хубавите фамилни коли Renault Scenic. Френският ван, от който имаме много усещания, е от 2004-а, мощността му е 120 конски сили, разполага с 6-степенна скоростта кутия, а предлаганият модел е единствено на 135 хиляди километра.


Ето и първото мнение
Наистина е шокиращо нещо, което се побира в джоба ви и едва ли ще го ползвате повече от няколко години да коства колкото едно транспортно средство. Сравнението, въпреки и идващо елементарно на разум обаче действително не е доста подходящо.

Ако се замислим какъв брой мощен е един смарт телефон в наши дни, по какъв начин всички тези технологии са побрани в няколко кубични сантиметра и на процедура, в случай че оценим добре нещата, които можем да вършим с него – цената стартира да наподобява по-оправдана.

Истина е, че не дребна част от нея е поради маркетинга и рекламата, сервиз, надценки на търговците по веригата и така нататък Но въпреки всичко във флагманските смарт телефони можем да забележим върха на инженерната мисъл от 2018-а. Докато в старите коли на тази стойност можем да се „ насладим “ на технологии от началото на века. Да не приказваме всеки остарял автомобил е обвързван с доста разноски. Не и новият смарт телефон, в случай че не го счупите да речем.

Всичко обаче е въпрос на избор – зависи от какво тъкмо имате потребност. С един мощен смарт телефон на процедура можете да вършите съвсем всичко, в това число да се погрижите и за превоза си, посредством другите приложения за наемане на коли, пазаруване на билети и така нататък

От една страна имате свободата, която ви дава един автомобил. Но от друга имате едно от най-мощните електронни устройства на пазара сега. Така че персонално аз бих избрал новия смарт телефон. Дали обаче мислите по този начин и вие?

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР