След понижението на цената ФОБ (на границата на страната износител)

...
След понижението на цената ФОБ (на границата на страната износител)
Коментари Харесай

Относително стабилна остава цената на пшеницата по световните пазари

След понижението на цената ФОБ (на границата на страната износител) на хлебната пшеница в Чикаго преди седмица, през последните дни не беше записана смяна и в Съединени американски щати тя остава на ниво 235 $ за звук, оповестяват специалистите на Софийската стокова борса, представени от Българска телеграфна агенция.

Във Франция пшеницата поевтинява с 2 евро до 227 евро/тон, в Украйна цената й спада с 5 $ до 240 $ за звук, до момента в който в Русия цената се подвига с 3 $ до 250 $ за звук.

Движението при царевицата е по-осезаемо: в Съединени американски щати има покачване с 8 $ до 232 $ за звук, цената във Франция добави 1 евро до 215 евро/тон. В Русия за следващ път остана без смяна - 228 $ за звук.

Цената на ечемика във Франция се увеличи с 6 евро до 219 евро/тон. Рапицата на борсата " Юронекст " (Euronext) още веднъж претърпя загуби и слезе с 14,25 евро до 454,50 евро/тон.

След като цялостен месец се повишаваше устойчиво, а след това обърна тренда и се срина, цената на нерафинираното слънчогледово олио на борсата в Ротердам продължава надолу с минус нови 20 $, като към този момент е 930 $ за звук, регистрират специалистите на ССБ.

Рафинираната захар с доставка през октомври обаче се покачва с още 18,10 $, достигайки 733,30 долара/тон на борсата в Лондон.

На Софийска стокова борса търговията при започване на септември е спокойна. Котировките " продава " за хлебна пшеница за тази седмица са от 470 до 532 лева./тон, купувачите дават отговор с 320 лева./тон, доставка на място (DAP). Фуражната пшеница се котира от 450 до 370 лева./тон, като покупко-продажби имаше за 550 тона на цена 370 лв/тон.

Царевицата се предлага от 450 до 480 лева./тон. На борсата се продават и 700 тона маслодаен слънчоглед от 750 до 810 лева./тон., само че покупко-продажби нямаше. Всички цени са без Данък добавена стойност.

Цените на главните хранителни артикули на ССБ са постоянни, продължава предлагането на бяло брашно на начални цени от 890 лева./тон и на бяла рафинирана захар на 1940 лева./тон, както и на олио в бутилки на 1,95 лв. за литър.

За разлика от други седмица в този момент на Софийската стокова борса нямаше покупко-продажби за енергоносители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР