След получаването на одобрението от регулатора и успешното приключване на

...
След получаването на одобрението от регулатора и успешното приключване на
Коментари Харесай

Инерком подписа договор за придобиването на всички активи на ЧЕЗ а.с. в България


След приемането на утвърждението от регулатора и сполучливото привършване на договорката, се чака купувачът да насочи търгово предложение до миноритарните акционери в “ЧЕЗ Електро България” АД и “ЧЕЗ Разпределение България” АД

Инерком България беше определена за покупател на всички активи на ЧЕЗ, a. с. в България. Договорът сред сдруженията от групата на ЧЕЗ и Инерком България беше подписан на 23.02.2018 година Процедурата по продажбата, която притегли голям брой интернационалните участници, се организира според законите на Република Чехия. Предстои договорката да бъде утвърдена от българските регулаторни органи, едвам след което ще бъде финализирана, оповестиха от компанията.

Дружествата, обект на договорката са: “ЧЕЗ България” ЕАД, “ЧЕЗ Електро България” АД, “ЧЕЗ Разпределение България” АД, “ЧЕЗ Трейд България” ЕАД, “ЧЕЗ осведомителни и информационни технологии Българи” ЕАД, “Фри Енерджи Проджект Орешец” ЕАД и “Бара Груп” ЕООД.

„ Осъзнаваме публичната значителност на бизнеса, който ще придобием. Гордеем се, че сме измежду дребното български компании, които влагат в толкоз огромен план в енергетиката. Първостепенна задача е да развиваме постигнатото от ЧЕЗ в условия на разговор с всички заинтригувани страни. Нашите планове са за отговорно отношение към милионите клиенти на ЧЕЗ, чиновниците, управителния екип и сътрудниците на сдруженията. Ангажирани сме да работим транспарантно, напълно в полза на българските консуматори, при съблюдаване на законодателството и регулаторните условия. Това е огромна стъпка в развиването на нашата компания и ние се отнасяме доста професионално и отговорно към нея “, сподели Гинка Върбакова, притежател на сдруженията от групата на Инерком.

„ Вложихме доста време, средства и старания в подготовката на тази договорка. Ние, както и всички останали претенденти, преминахме през доста проучвателни стадии и покрихме голям брой условия на продавача ЧЕЗ, а. с. и мажоритарния притежател в лицето на чешката страна. Предоставихме документи, одити, финансова и комерсиална информация, изискани в процедурата. Доказахме, че имаме опит и потенциал да придобием и управляваме сдруженията в България в една извънредно тежка процедура с множесто интернационалните съперници. Благодарим на целия екип от консултанти по договорката – адвокатска адвокатска фирма Allen and Overy, юристите ни по британско право, както и Адвокатско съдружничество Спасов и Братанов, и финансовия съветник Mane Capital, както и на сътрудниците от банковите и финансовите институции. Ще отстояваме правилото на последователност и ще продължим политиката на обществено отговорно отношение, което за нас е част от разбирането ни за етично държание на българския пазар. В сдруженията на ЧЕЗ работят същински специалисти и експерти, доста от които с десетки години опит в енергетиката. За нас хората вършат един бизнес сполучлив “, сподели Милена Стоева, ръководител на Съвета на шефовете на “Инерком България” ЕАД.

“Инерком България” ЕАД – сдружение, особено учредено за задачите на придобиването от ЧЕЗ, а. с., е част от и е напълно подкрепено от огромна група компании, които се развиват повече от 10 години в региона на енергетиката, енергийната инфраструктура и строителството. Цялата информация по отношение на собствеността на “Инерком България” ЕАД е транспарантна и обществено налична. Основната част от активността на групата е обвързвана с произвеждане на електрическа енергия, планиране, създаване и оперативно ръководство на централи за произвеждане на електрическа енергия от ВЕИ.

Инерком развива фотоволтаични планове с обща конфигурирана мощ от 100 МВт. Те включват 6 настоящи централи с потенциал от 23 МВт и план за 80 МВт централа, която ще действа напълно на пазарен принцип. Дружествата от групата на Инерком имат опит в създаване на нови присъединения, кабелни и въздушни трасета приблизително напрежение и реорганизация на уреди от преносната електроенергийна система, свързани с нови присъединения.

Групата има сполучливо осъществени планове за създаване, поддържане и реорганизация на енергийни уреди. Част от сдруженията от групата на Инерком развиват активност и в областта на строителството. Компаниите членуват в секторните бизнес организации - Българската фотоволтаична асоциация и Камарата на строителите.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР