След половин час спорове дали оставката на Министерския съвет, която

...
След половин час спорове дали оставката на Министерския съвет, която
Коментари Харесай

Парламентът прие оставката на правителството на Бойко Борисов

След половин час разногласия дали оставката на Министерския съвет, която беше подадена през вчерашния ден, да бъде гласувана или непосредствено да бъде призната, Народното събрание я одобри със 157 гласа „ за “.

Тя беше вкарана като изключителна точка в дневния ред на днешното съвещание по искане на Мая Манолова от „ Изправи се! Мутри вън! “.

С поименна инспекция стартира днешното съвещание на новото 45-о Народно заседание. То се води от новия ръководител Ива Митева, определена с огромна поддръжка във вчерашното тържествено начало.

Прави усещане, че министрите в оставка от кабинета " Борисов 3 ", които са определени и за депутати, отсъстват.

Още първоначално се породи юридически спор - би трябвало ли държавното управление на Борисов да подаде оставка персонално пред новоизбраното Народното събрание или не. От ГЕРБ опонираха, че такава към този момент е импортирана в деловодството на Народното събрание още през вчерашния ден. От " Изправи се! Мутри вън! " (ИСМВ) обаче са безапелационни, че практиката е да има гласоподаване и да се чуе " оставка - призната ".

" Искате да унижите Бойко Борисов, кабинета, ГЕРБ. За пръв път не знам накъде да се обърна, къде е болшинството. Очевидно опозицията е в средата (ГЕРБ, бел.ред.) ", разяснява Александър Ненков.

Той прикани новите депутати да спрат да се бавят и да поемат отговорността си за съставянето на нов кабинет.

" Стегнете се, направете си кабинет и Бойко Борисов, и неговият кабинет ще отидат в историята ", прикани Ненков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР