След полицейската акция на Жандармерията в Мъглиж, местни жители разказаха

...
След полицейската акция на Жандармерията в Мъглиж, местни жители разказаха
Коментари Харесай

Битите роми от Мъглиж разказаха за акцията на Жандармерията

След полицейската акция на Жандармерията в Мъглиж, локални поданици описаха своята версия. Според тях се било упражнено ненужно принуждение. Братовчед на един от търсените от групата лица, хвърляли камъни по полицията, описа пред bgonair, че той е бил пребит.

„ Той ми е братовчед. Когато го открих той беше на земята примрял. Четирима служители на реда не съумяха да го качат в колата за спешна помощ. Аз ги помолих да го оставят, тъй като е болен. Това става в неделя следобяд, когато получават второто позвъняване. Той в този момент се крие, тъй като го е боязън. Полицаите го пребиха. Имам и записи на това “, сподели жителят на ромската махала в град Мъглиж.

Друг гражданин на квартала описа през сълзи, че са го нападнали и са го били с бухалки. „ Жена му сподели, че са уплашили децата им като са били татко им пред тях. Много неприятно ме биха, без виновност “.

Друг се обърна с въпрос към премиера. „ Защо постоянно служителите на реда са прави? Защо ни бият? Каква е тази експанзия? “

Местните позволяват, че експанзията против тях се дължи на обстоятелството, че в ръководството на страната има социалдемократически партии. „ В държавното управление има хора, които ненавиждат малцинството. Срещу нас има дискриминация “.

„ Господа, ръководещи, апелирам ви вземете някакви ограничения. Ние също сме хора:, разяснява локален ромски водач. Ромите даже били подготвени да подхващат протестни дейности, до момента в който Жандармерията не се изтегли от Мъглиж.

Припомняме, че Петима служители на реда пострадаха при профилирана интервенция в ромската махала в Мъглиж. Нанесени са вреди по коли на полицията в Стара Загора и контузии по крайниците на петима униформени. Полицай е потърпевш при нарушение на публичния ред с нерегламентирано съревнование с каруци в Казанлъшко. Около 18.00 часа чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора и Дирекция „ Жандармерия “ почнали профилирана полицейска интервенция в квартал в град Мъглиж. Целта била задържане на лица, които по-рано денем оказали опозиция при осъществяване на инспекция, вследствие на което пострада чиновник на Районното ръководство в Казанлък, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Задържан е един от причинителите, само че при евакуиране от квартала група лица са почнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски коли. Нанесени са вреди по коли на униформените, а петима от служителите на реда са получили контузии по крайниците. Това наложило против нападателите да бъдат използвани физическа мощ и помощни средства, при което са създадени и изстрели във въздуха.

Ситуацията е овладяна и публичният ред е възобновен. Пострадалите служители на реда са прегледани в Центъра за незабавна здравна помощ в Казанлък. Полицейското наличие в региона, обаче е засилено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР