След подаден сигнал от прокурори Софийска районна прокуратура образува досъдебно

...
След подаден сигнал от прокурори Софийска районна прокуратура образува досъдебно
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Прокуратурата повдигна обвинение на директора на ГДБОП заради аферата около магистрала „Хемус”

След подаден сигнал от прокурори Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане за опит за склоняване на длъжностно лице да наруши свое служебно обвързване по отношение на правораздаването. Обвинението е против началника на ГДБОП гл. комисар Калин Стоянов, излиза наяве от известие на прокуратурата.

На комисар Стоянов е изпратена призовка за предявяване на направеното разпореждане за привличане към наказателна отговорност. На обвинения е взета мярка за неотклонение „ подписка “.

В хода на следствието са разпитани голям брой очевидци, конфискувани са записи от камери за видеонаблюдение и са предоставени дейности на КПКОНПИ с оглед нуждата от осъществяване на всестранно и цялостно проучване на обективната истина.

В резултат на осъществените дейности по следствието са събрани задоволително доказателства за виновността на шефа на ГДБОП-МВР за това, че на висок звук се опитал да склони прокурор да се съгласи с претенции на отбраната на обвинения Борислав Колев да не внася митинг по избраната му мярка за неотклонение „ домакински арест “ и да му се позволи да пътува отвън страната.

Калин Стоянов декларирал на наблюдаващ делото прокурор, че „ поставя точка на следствието “, като отхвърля да извърши настояванията на отбраната, както и че ще ѝ бъде търсена отговорност за това от обществото.

Досъдебното произвеждане е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура-София и Върховна касационна прокуратура.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР