След почти четири часа дебати приключи последното обществено обсъждане на

...
След почти четири часа дебати приключи последното обществено обсъждане на
Коментари Харесай

Протестиращите срещу добива на газ в Добруджа дадоха срок за оттегляне на инвестиционното предложение

След съвсем четири часа диспути завърши последното публично разискване на капиталовото предложение за изследвания и рандеман на природен газ в находище „ Спасово “, община Генерал Тошево. Присъстващите над 500 души в залата сложиха ултиматум на фирмата-инвеститор да отдръпна предлагането си в период до 3 ноември. 

Лъчезар Петров от компанията вложител: " Русгеоком " -БГ-ЕАД откри газово находище в пясъчници, явяващи се стандартен - наблягам, източник на природен газ.
Редица изявления на инженери, адвокати и специалисти-геолози в залата обориха това изказване, защото за добива на стандартен газ не е належащо да се вършат сондажи на дълбочина от 2 700 метра, както е планувано. Инж. Иванка Казакова съобщи, че за находище " Спасово " не може да се приказва, защото има единствено изследвания в село Рогозина:В находище " Спасово " няма. Имате геоложки открития единствено и една крупна финансова машинация с това, което сте създали сега.
Адвокат Детелина Симеонова :Вие сте в най-силната икономическа част на страната, откъм основаване на първични материали. Вие създавате един необратим в екологично отношение развой.
След съвсем четири часа диспути, представителите на компанията бяха изпратени от множеството по този начин:Няма да ви позволим да вкарате нито една сонда. В петък, в пет часа " Русгеоком " да си е отдръпнало предлагането.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР