След по-малко от три дни ще бъде поставено началото на

...
След по-малко от три дни ще бъде поставено началото на
Коментари Харесай

Дни преди Уимбълдън: Рафаел Надал допусна загуба от миналогодишен 1/4-финалист!

След по-малко от три дни ще бъде сложено началото на тазгодишното издание на Откритото състезание на Англия, където Рафаел Надал ще търси своята 23-та купа от Големия шлем. Единственият предварителен шампионат, на който Матадора реши да вземе присъединяване, е демонстративната конкуренция в Хърлингам - Giorgio Armani Tennis Classic, където в сряда изигра първия си дуел на трева от три години насам. Тогава испанецът реализира експресна победа над Стан Вавринка, само че през днешния ден не съумя да преодолее съпротивата на Феликс Оже-Алиасим и позволи проваляне с 6:7(6) 6:4 3:10.

Дебютният сет бе извънредно оспорван, като и двамата състезатели демонстрираха превъзходно равнище на начален удар, без да разрешат на посрещащия даже да доближи до точка за пробив. Както в предходния си мач, по този начин и тук Рафа се усещаше чудесно върху тревната настилка, само че безупречният сервис на канадеца не му остави никакви шансове и по този начин частта бе решена в тайбрек. Там на четири пъти 22-кратният първенец от Шлема изостана с минибрейк и въпреки да съумя да навакса пасива си в първите три случая, то при последния от тях Оже-Алиасим затвори сета в своя изгода.

Във втората част младокът още веднъж блесна с превъзходен сервис, нанизвайки 17 аса, само че неубедителните му изяви в петия гейм бяха неотложно осъдени от манакореца, който се възползва още от първата си опция за пробив, който след това консолидира, с цел да поведе с 4:2. От своя страна, Рафа бе изцяло решителен на лично подаване, като в хода на целия сет загуби едвам една точка в своите сервис геймове, и по този метод запази преднината си от брейк, с цел да вкара срещата в съдбоносен дълъг тайбрек.

В него Оже-Алиасим започва вихрено, спечелвайки 8 от първите 9 точки с помощта на солидната си игра от главната линия, комбинирана с свръхестествен начален удар. Същевременно Надал бе изгубил ритъма в играта си и допускаше чести непредизвикани грешки, което го лиши от шансове за крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР