След пет поколения и повече от 15.5 милиона реализирани представителя от

...
След пет поколения и повече от 15.5 милиона
реализирани представителя от
Коментари Харесай

Новото BMW 3 Series : Уверено напред

След пет генерации и повече от 15.5 милиона реализирани представителя от 1975 година насам, напълно новото BMW 3 Series има задачата, но и нужните качества, за да продължи по утъпкания път на своите предшественици.

Основната причина за отличните параметри, които предлага новата тройка на баварците е отличната база до която достигна предшественика на модела и успешната история на екипа на BMW да използват насъбраните познания, надграждайки ги до нови небеса.

Новата генерация на BMW 3 Series идва с отлично уравновесено купе, за което сериозна роля има и абсолютно равномерното систематизиране на тежестта в съотношение 50:50. Самият център на тежестта на колата се намира с 1 сантиметър по покрай пътя, спомагайки за по-добрата непоклатимост. Фактори за това са и увеличената диря в предната и задната част на колата, като тук размерите са се нараснал надлежно с 43 и 21 мм.

Други извънредно преимущество пред конкуренцията и голям плюс за бъдещите собственици на тройката е обстоятелството, че тя стъпва на пазара и с неповторимо за марката стандартно за всички нейни версии адаптивно окачване. Това е гаранция за още по-висок комфорт на пътя, благодарение на функционалността си за активно “гасене ” на съмненията при преминаване на дупки и неравности на пътя, както и съмненията на купето в завой.

Стъпката на новото BMW 3 Series на пътя може да бъде пипната в допълнение и чрез наличието на адаптивно M окачване, M спортно окачване, което приближава колата към пътя с спомагателни 10 мм и идва в комбинация с 18-цолови алуминиеви джанти и системата Variable Sports Steering, по-големи M Sport спирачни апарати и други.

По отношение на задвижващите елементи, при цялостното развиване на модификационната гама на пазара, новата тройка на BMW ще се предлага в осем основни версии- бензинови 320i с четирицилиндров мотор със 184 конски сили, 330i с 258 конски сили, M340i xDrive с шестцилинров елемент с 374 конски сили, и дизелови 318d със 150 конски сили, 320d със 190 конски сили, 320d xDrive със 190 конски сили и 330d с 265 конски сили. Четирицилиндровият дизелов и шестцилиндровият бензинов мотор на новото 3 Series са нови и дават обещание понижен разход на гориво, по-добра динамичност на пътя, по-ниски равнища на звук, както и отговор на настоящите и бъдещи стандарти по отношение на екологичните правила.

Най-интересната трансформация в портфолиото на новото BMW 3 Series обаче ще бъде електрифицираното 330e. Хибридната задвижваща система на автомобила, който ще бъде стартиран през юли тази година, идва с обща оптималната мощ от 252 конски сили, опция за ускорение от 0 до 100 км/ч за 6 секунди, самостоятелност и максимална скорост на придвижване в чист електрически режим от надлежно 60 километра и 140 км/ч, както и междинен разход на гориво от едвам 1.7 литра на 100 километра.



Новото BMW 3 Series се трансформира в един от най-високотехнологичните коли в портфолиото на баварската марка и чрез интегрирането на редица системи за подпомагане на ръководството и повишаване на дейната сигурност.

Рано или късно, колите ни ще започнат да се ръководят сами и от BMW демонстрират своята действителна готовност чрез оборудването на новата тройка с две напредничави и ефикасни на пътя системи. Първата от тях идва под формата на система за автоматизирано ръководство от Ниво 2, която дава опция на лидера да предостави ръководството на колата на бордовата система за стеснен период време.

Втората и не по-малко забавна система идва в композиция с роботизираната предавателна кутия Steptronic и предлага напълно самостоятелно изминаването на последните до 50 метра от пътуването на заден ход, следвайки траекторията на предшестващото придвижване на челен ход. Тази функционалност е извънредно потребна и обещава доста по-малко дискомфорт и притеснение за лидера, когато той паркира автомобила си в тясно пространство на челен ход или извършва движение по следващата тясна улица и впоследствие откри, че не може да продължи напред.



Освен горните новаторски системи, новата тройка може да бъде оборудвана и със система за водене на колата в стеснени пътни сектори (поради ремонтни дейности), а наличните лазерни фарове обещават да трансфорат нощта в ден с покриване със светлинен вързоп на до 500 метра пред автомобила или съвсем 2 пъти по-далеч спрямо диодните светлини. Последните са част от стандартното оборудване на всеки един от представителите на новото BMW 3 Series, като си вършат компания с адаптивен круз контрол с функционалност за задействане на спирачната система при положение на опасност от удар, 24/7 съгласуваност с телефонна информационна система на компанията, 8.8-инчов централен информационнен чувствителен на досег екран и други.

Дигитализацията на новата генерация на 3 Series е пренесена на ново равнище и благодарение на системи като бордови интелигентен помощник, опция за обновяване на софтуера на колата и бордовата система по въздуха, и въвеждането на цифров ключ за автомобила. Използвайки NFC технология за обмен на данни на близки дистанции и приложението за мобилни телефони BMW Connected, тази иновация отстрани потребността от носенето на класическия автомобилен ключ и дава опция на притежателя да сподели ръководството на колата с пет човека, всеки един от които може да разчита на своите лични настройки на интериора сега в който открючи превозното средство.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР