След първо класиране в Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ са записани

...
След първо класиране в Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ са записани
Коментари Харесай

След първо класиране са заети 70% от местата в ПУ „Паисий...

След първо класиране в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ са записани 2564 първокурсници. От тях 2244 са признати по държавна поръчка, което подхожда на почти 70% от одобрения държавен банкет за новата академична година, а 320 ще се образоват против възнаграждение. Данните заяви зам.-ректорът на висшето учебно заведение проф. доктор Антон Илиев.

Подадени са и 890 заявления, от признати на първо класиране претенденти, за присъединяване в класиране в по-предна мечтана компетентност, посочена в спортния картон. Днес, 16 юли, университетът афишира второто си класиране, а срокът за записване на признатите по него е от 17 до 19 юли в това число.

Резултатите след първо класиране са сходни със същия стадий на акциите от последните десетина години, напомнят от Учебен отдел на ПУ „ Паисий Хилендарски “.

През тази година максимален брой заети места след първо класиране има в професионалните посоки „ Филология “, „ Педагогика на образованието по... “, „ Педагогика “, „ Информатика и компютърни науки “, „ Биологически науки “, „ Право “, „ Химически науки “ и „ Икономика “.

За „ Филология “ университетът регистрира след първо класиране 372 записани студенти в постоянна форма и 37 в задочна, от тях платено образование в постоянна форма са избрали шестима, а в задочна – трима, само че държавният банкет е ангажиран до 82.82%. Всички 45 места в „ Лингвистика с бизнес администрация “ са запълнени, 68 от 75-те места на „ Приложна филология с британски език и втори непознат език “ също са заети, както и 59 от 70-те места в „ Лингвистика с осведомителни технологии “.

С минимум запълване в проценти след първо класиране са областите от висше обучение „ Електротехника, електроника и автоматика “ (30%), „ Политически науки “ (33.33%), „ Физически науки “ (43.33%). В специалността „ Теология “ от професионално направление „ Религия и теология “ са запълнени единствено 2 от 15-те места.

За специалността „ Актьорство за трагичен спектакъл “ от област „ Театрално и кино изкуство “ изпитите по дългогодишна традиция на ПУ „ Паисий Хилендарски “ ще се проведат през м. септември в три кръга, в три поредни дни. През тази година избраните дати са 12, 13 и 14 септември. Продължава приемането на документи за кандидатстване за специалността.
Паралелно с второ класиране ПУ „ Паисий Хилендарски “ афишира и спомагателен банкет за избрани специалности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР