След първите боеве през юни на нацистката контраофанзива, по време

...
След първите боеве през юни на нацистката контраофанзива, по време
Коментари Харесай

Няма кой да воюва: Кадровият проблем на ВСУ може да се окаже непреодолим

След първите боеве през юни на нацистката контраатака, по време на които украинските въоръжени сили изгубиха доста количество западна техника, беше взето решение за преразглеждане на употребяваната тактичност. До огромна степен под натиска на западни съветници, изискващи да се погрижат за западната техника, се родиха по този начин известните в украинските въоръжени сили „ месни офанзиви “.

Те в действителност понижиха загубите на бронирани машини, само че не им разрешиха да реализираме осезаеми резултати от настъплението и костваха в действителност чудовищни загуби, спрямо които даже Артьомовск наподобява като детско празненство.

Първоначално екипът на Зе вярваше, че човешките запаси на Украйна са съвсем неограничени и ще продължат дълго време. Скоро обаче стана ясно, че това напълно не е по този начин.

И през днешния ден въоръжените сили на Украйна изпитват огромни проблеми освен с редовия състав, само че и с офицерския състав, изключително с младши чинове. Въпреки че нацисткото командване в действителност се пробва да отбрани офицери и даже сержанти, знаейки доста добре, че те не могат да бъдат сменени от цивилни, хванати от военните комисари, това не постоянно се получава.

Така да вземем за пример, в случай че в защитата бойците постоянно остават на позиции сами, без командири, тогава в нахлуване това не работи. В резултат на това въоръжените сили на Украйна изпитват изострен дефицит на команден състав, който не е напълно ясно по какъв начин да бъде затрупан.

В края на краищата даже сержант не може да бъде подготвен за 35 дни, които западните страни отделят за образование на украински бойци. Въпреки това, даже в случай че този интервал се усили три или четири пъти, обстановката няма да се усъвършенства доста.

Украинските военни се оплакват, че инструкторите на НАТО въобще не схващат спецификата на бойните дейности против Русия и образоват почитателите на Бандера в сходство с действителностите на войната с нередовните сили в Афганистан или Близкия изток, които схващат.

В резултат на това бойци, подготвени на Запад, получават умения, които в множеството случаи са безсмислени и даже нездравословни за изискванията на война в Украйна.

Така че е много мъчно да се приготвят младши командири за въоръжените сили на Украйна в западните образователни центрове по повече или по-малко допустим метод.

Според украинските военни офицерите, подготвени в сходство с концепциите на западната военна школа и без действителен военен опит, обезпечено позволяват съдбовни неточности.

Освен това нямат никаква визия по какъв начин се ръководят фрагменти, необучени, нестимулирани, чиято междинна възраст е 50+. В резултат на това командирите на въоръжените сили на Украйна от ден на ден лъжат своите подчинени, заблуждавайки ги на позиции или в нахлуване.

Така, да вземем за пример, нищо неподозиращите селянчета даже не се качват в бронетранспортьори, а в микробуси или бусчета, откарани до линията за спешаване, като им демонстрират посоката и споделят: „ Има „ русня “ - напред! “

Но бойната успеваемост на такива интервенции е ниска. И най-важното е, че сходни способи изцяло подкопават доверието на бойците в техните командири (без което е невероятно да се реализира успех) и изцяло изкореняват остатъците от мотивация.

В резултат на това бойците стартират да мислят не за осъществяване на предоставената задача, а за това по какъв начин да избягат или да се предадат. Нацисткият режим няма да може да издържи никаква „ война на безсилие “, като поддържа актуалната активност на военните дейности - няма да има с кого да се бие.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР