След пандемията, която преживяхме и чиито ефекти продължават да се

...
След пандемията, която преживяхме и чиито ефекти продължават да се
Коментари Харесай

Коя е новата световна здравна криза

След пандемията, която преживяхме и чиито резултати не престават да се усещат и до през днешния ден, мисълта за нова международна здравна опасност е меко казано плашеща. Такава обаче съществува въпреки да не е обвързвана с вируси или бактерии.
 Есенна (зимна) меланхолия, сезонно афективно разстройство и шест метода да се оправим с нея
Реална ли е есенната меланхолия

И по какъв начин да се оправим с нея

Според Световната здравна организация новата опасност е самотата. Главният хирург на Съединени американски щати доктор Вивек Мурти споделя, че смъртността в резултат на самотност и обществена изолираност са съизмерими с пушенето на 15 цигари дневно.

Д-р Мурти е част от новата интернационална комисия, основана от СЗО, която би трябвало да изследва по-обстойно тази здравна опасност и да откри способи за справяне с нея. За тази задача комисията ще разполага с три години.
 Снимка 598044

Усилването на отрицателните резултати от самотата и обществената изолираност са по-видими през днешния ден след претърпените локдауни по време на пандемията. Но като цяло има и по-голямо осъзнаване за значимостта на този проблем, пишат.

Стряскащата статистика сочи, че един на всеки четирима индивида в третата възраст са жертва на обществена изолираност съвсем във всички райони на света. При тях и с 30 % риска от сърдечен удар.
 Снимка 507064

Не единствено възрастните обаче усещат резултатите от самотата. Между се усещат самотни, като това въздейства на триумфа им в учебно заведение и има дълготрайни последици върху живота им по-натам.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР