След отвод на петима съдебни медици18-годишната жертва благодари за подкрепатаНападателят

...
След отвод на петима съдебни медици18-годишната жертва благодари за подкрепатаНападателят
Коментари Харесай

Нов екип прави експертиза на Дебора

След отказ на петима правосъдни медици
18-годишната жертва благодари за поддръжката

Нападателят още е в ареста

Петима лекари, назначени да изготвят съдебномедицинска експертиза за пострадванията на обезобразената с макетно ножче 18-годишна Дебора от Стара Загора, са си създали отказ. Заради това нов екип от медици от различен град ще я създадат, оповестиха от районната прокуратура в Стара Загора.

Експертизата е била назначена на 29 юли от наблюдаващия прокурор по делото за нанесена междинна телесна щета на момичето. С нея трябвало да се заемат петима лекари от УМБАЛ “Проф. доктор Стоян Киркович ” в Стара Загора. На 31 юли 2023 година те обаче подали отказ по досъдебното произвеждане. Не се оповестява обаче какъв е претекстът им. Заради това проучването е предоставено на движимости лица от различен правосъден регион. В нея са включени правосъдни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург, прецизират от прокуратурата. Назначена е и сложна психолого-психиатрична експертиза на 18-годишното момиче. Двете експертизи ще бъдат направени по следствието против 26-годишния Георги Георгиев, който е упрекнат за нападението над Дебора.

Дебора бе нападната в дома си в края на юни. Тя бе пребита, нарязана 21 пъти с макетно ножче, а косата є бе остригана. Заради раните, в болница є направиха 400 шева. Веднага бе задържан някогашният є другар Георги Георгиев. Той бе упрекнат за нанасянето на междинна телесна щета. Първоначалното умозаключение на правосъдния доктор обаче беше, че става дума за лека телесна щета. Районният съд в Стара Загора наложи арест на Георгиев, само че окръжният съд в града го пусна против подписка. Това провокира митинги в цялата страна. На Георги Георгиев му бе повдигнато ново обвиняване за шест закани за ликвидиране към момичето и сега е в ареста.

Междувременно потърпевшата Дебора проговори за първи път след зверството. Във видеообръщение във фейсбук тя благодари на хората за изразената от тях поддръжка към нея. “Благодаря ви, че в този доста заплашителен миг за мен вие ме подкрепяте, мислите за мен, молите се за мен и се борите дружно с мен ”, сподели Дебора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР