След отправените заплахи от някои страни, че ще използват ядрени

...
След отправените заплахи от някои страни, че ще използват ядрени
Коментари Харесай

Антонио Гутериш: Барабаните на ядрената война бият отново

След отправените закани от някои страни, че ще употребяват нуклеарни оръжия, сянката на нуклеарната война се появи още веднъж. За това предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в обръщението си в деня на 78-ата годишнина от атомната бомбардировка над Хирошима.

„ Барабаните на нуклеарната война бият още веднъж. Недоверието и разделянето се усилват. Ядрената сянка, която надвисна над Студената война, се появи още веднъж. И някои страни неразумно тракат с нуклеарното оръжие, заплашвайки да употребяват тези принадлежности на заличаване “, се споделя в обръщението, прочетено от заместник-генералния секретар и висш представител по въпросите на разоръжаването Изуми Накамицу на възпоменателно събитие в Мемориала на мира в Хирошима.

Гутериш прикани страните да се откажат изцяло от нуклеарните оръжия. Той уточни, че „ елиминирането на нуклеарните оръжия остава най-високият приоритет на Организация на обединените нации за разоръжаване “.

„ Единственият метод да се отстрани нуклеарният риск е да се отстранен нуклеарните оръжия “, означи висшият представител на Организация на обединените нации. „ Няма да се успокоим, до момента в който нуклеарната сянка не бъде отстранена един път вечно “, добави той.

Гутериш прикани интернационалната общественост да се поучи от „ нуклеарния прелом “, който сполети японския град на 6 август 1945 година

„ Базираният на правила ред, предопределен да предотврати потреблението на нуклеарни оръжия, в никакъв случай не е бил „ толкоз нежен “, акцентира генералният секретар на Организация на обединените нации.

Нестабилните времена значително, съгласно него, са повода за това.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР