След отказа на Русия да продължи участие в зърнената сделка,

...
След отказа на Русия да продължи участие в зърнената сделка,
Коментари Харесай

Русия плаши да потапя кораби за зърно, плаващи към украинските пристанища


След отхвърли на Русия да продължи присъединяване в зърнената договорка, Черноморският флот на Путин ще стартира интензивно да пречи на комерсиалното мореплаване, счита английското разузнаване, представено от БиБиСи.

Обаче в случай че реши да блокира украинските пристанища, Черноморският флот на РФ ще се сблъска с заплахата от бойни безпилотници и противокорабни ракети с наземно базиране, се споделя в днешната разследваща сводка от Лондон.

Отказът на Москва от продължаването на зърнената договорка в действителност анулира споразумението за сигурност, което, макар войната, осигуряваше безвреден проход на корабите, експортиращи зърно от Украйна.

Вчера, 19 юли 2023 година, министерството на защитата на Русия съобщи публично, че ще счита всички кораби, приближаващи се към Украйна, за превозвачи на оръжие. Което значи, че ги счита за законна цел и може да ги нападна.

Тази опасност е следващ опит за шантаж от страна на Кремъл, който упорства за намаляване на глобите в подмяна на обновяване на зърнената договорка. Този акт на Москва ще докара до поредна филантропична рецесия с изхранването на най-бедните страни в Африка и Азия, както и до изцяло повишение на цените на зърното.

Русия явно бе решила да излезе от споразумението още преди време, тъй като счита че зърнената договорка към този момент не й е преференциална, твърди МИ-6. Своето решение Москва замаскира с дезинформация, като съобщи, че цивилните кораби рискуват да се натъкнат на украински мини, както и че Украйна употребява зърнения кулоар за военни цели. Доказателства за изказванията си съветската страна не показа, написа английското разузнаване.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР