След опита за преврат в Русия един от опозиционните политици

...
След опита за преврат в Русия един от опозиционните политици
Коментари Харесай

Опозиционен руски политик пред bTV: Столът на Путин е разклатен

След опита за прелом в Русия един от опозиционните политици в Москва - Дмитрий Качановский и човек, който живее във Воронеж описват за настроенията и ситуацията в страната. Според опозиционера столът на Путин е разтърсен.

Влизането на военната формация „ Вагнер “ в Ростов на Дон на 24 юни беше ненадейно както за съветските жители, по този начин и за целия свят.

Снимка: bTV

„ Хората там са комплицирани, не схващат какво се случва, за какво има армия, каква е тази армия, за какво има танкове и бронемашини в града. Там никой не е очаквал това. Просто е доста необикновена обстановка, никой не е мислил, че това ще стане. Хората смятат, че това, което се случва на друго място, няма да се случи и тук, само че ето, че се случва “, разяснява Дмитрий Качановский.

Следете всичко по тематиката тук

Опозиционерът от партия ПАРНАС споделя, че в Москва, напрежение също се усеща, тъй като жителите са в незнание.

Във Воронеж също се оказва, че няма засилени военни дейности. Това споделя човек, който се намира на територията на града, само че пожелава да остане неизвестен от ограничения за сигурност.

„ Всичко е умерено. Съобщават, че са завладяни постройките на военните елементи,но аз персонално не съм видял това. Даже прекосих около военните, всичко е умерено. Разбира се, всички са в подготвеност, барикадирани са. Но като изключим това, няма нищо. Напускането на града е също неразрешено. Много хора не могат да изоставен. Това, което аз видях, карайки велосипед, е по какъв начин един човек лови риба, който си извади телефона и стартира да снима. Аз се обърнах и видях голям облак от пушек. Отидох да ревизира какво става и видях, че едно нефтохранилище се е запалило “, споделя мъжът.

В обръщението си през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин дефинира дейностите на Пригожин като „ нож в гърба “.

Критиките от страна на водача на „ Вагнер “ към министъра на защитата се ускориха през последните месеци

Качановский е безапелационен, че тези дейности сочат единствено едно – липса на единение и доверие  от страна на обкръжението на съветския президент.

„ За доста, които са свързани с властта или са предприемачи, Путин беше благонадежден тил. Именно посредством него те пазеха своите, те имаха въздействие, постове, капитали, фабрики и така нататък Сега обаче пораждат подозрения. Много хора напущат Русия и надлежно взимат капитала със себе си.. обстановката е турбулентна. С други думи, столът на Путин е разтърсен и това са обстоятелствата “, споделя опозиционерът.

Малко по-късно изявление, „ Вагнер “ оповестиха, че приключват похода към Москва и оповестиха, че се връщат в полевите лагери.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР