След около година Volkswagen може да достигне капацитета на Tesla

След около година Volkswagen може да достигне капацитета на Tesla ...

VW тръгва с нови заводи за елктромобили в Китай и може да изпревари Tesla.


След около година Volkswagen може да достигне капацитета на Tesla в производството на електромибили. Най-големият автомобилопроизводител в света обяви във вторник, че строи два завода в Китай, които ще произведат общо 600 000 коли, базирани на специализираната му модулната платформа за електромобили (MEB), съобщава агенция "Блумбърг".

Новите заводи в Антиг и Фошан започват работа няколко месеца след завода в германския град Цвикау, който ще сглобява 330 000 автомобила годишно от края на 2019 г.

При тези мащаби на производство Volkswagen най-вероятно ще изпревари Tesla, чийто единствен завод за сглобяване на автомобили във Фримонт, щата Калифорния, може да прави около 500 000 коли.

В началото на годината лидерът в производството на електромобили направи първа копка на предприятието си в покрайнините на Шанхай, което се очаква да започне работа в края на 2019 г. и като начало да произвежда 250 000 коли годишно.

Volkswagen няма много време, след като Tesla разреши проблемите с производството си във Фримонт и завода за батерии в близо до Рино, Невада, който също така може да стартира производството на новия си спортен модел автомобили Model Y.

Източник: mediapool.bg