След обяд валежите спират, започва затоплянеНа много места в Западна

...
След обяд валежите спират, започва затоплянеНа много места в Западна
Коментари Харесай

Времето днес ще е облачно и дъждовно, с опасност от поледици

След обяд преваляванията стопират, стартира стопляне

На доста места в Западна България ще има условия за поледици. В Северозападна България преваляванията ще са най-вече от сняг и се чака да се образува нова снежна завивка - до 10-15 см. В Източна България и в Централния Предбалкан ще духа сдържан до мощен юг-югоизточен вятър, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 0° и 5°, в София към 0°. За района на Кърджали градусите ще са сред 4 и 15, в Хасково сред 3 и 11, а в Смолян температурата ще бъде сред 2 и 12 градуса.

След обед се чака преваляванията ще спрат, а след обяд и облачността ще стартира да се раздира и понижава. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Североизточна България сдържан.

В планините облачността ще стартира да се раздира, тук-там и да понижава. Ще духа мощен и плевел западен вятър, който до вечерта ще отслабне до сдържан. Максимална температура на 1200 метра към 7°, на 2000 метра – към 2°.

По Черноморието ще има забележителна облачност и валежи от дъжд, които след обяд ще спрат, а облачността ще се раздра, тук-там и намалее. Ще духа сдържан юг-югоизточен вятър, който към обяд ще се ориентира от запад-северозапад и малко ще се усили. Максимални температури - сред 10° и 12°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Атмосферното налягане ще стартира да се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

Продължителността на деня е 9 ч. и 2 мин. Фаза на луната: един ден преди последна четвърт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР