След обилните валежи през нощта, обстановката се нормализира, съобщиха от

...
След обилните валежи през нощта, обстановката се нормализира, съобщиха от
Коментари Харесай

МВР: След обилните валежи през нощта, обстановката се нормализира

След изобилните превалявания през нощта, ситуацията се възстановява, оповестиха от Министерството на вътрешните работи.

През миналата нощ са получени над 46 сигнала за катастрофи, свързани с динамичната метеорологична конюнктура, на територията на София-град, областите Враца и Монтана. Съобщенията са най-вече за наводнени изби, приземни етажи на къщи, както и за паднали дървета и клони. Няма данни за застрашени или потърпевши хора. Към момента ситуацията се възстановява. Голяма част от сигналите са отпаднали заради подуване на водата.

Вследствие на проливния дъжд, валял над Община Монтана в оперативния център при РДПБЗН – Монтана са получени 25 сигнала. Водолазен екип с моторна лодка е евакуирал седем индивида от овцеферма в кв. " Кошарник ". Извършени са пет отводнявания и е отстранено едно паднало дърво.

В София са получени 11 сигнала за отводняване и паднали дървета. В очистване на произшествията са взели участие пет противопожарни автомобила с 15 чиновници, част  от сигналите са отработени от екипи на Столичната община.

До 6:00 ч. тази заран на територията на РДПБЗН-Враца са постъпили 10 сигнала, отработени са осем сигнала за отводнявания на изби и приземни етажи на къщи. На терен са работили три противопожарни автомобила с 10 чиновници.

По-рано през днешния ден от Столичната община (СО) оповестиха, че спешните екипи на общината са реагирали на пет сигнала за завирявания, наводнени дворове и изби. Те са били на територията на регионите " Нови Искър " и „ Красно село ", оповестява Българска телеграфна агенция. С цел предварителна защита, спешните екипи правят обходи на терен. Следи се положението на реките и язовирите на територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Реките са в коритата си, няма заплаха от разливи. Контролирано се изпускат общински язовири.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР