След няколко месеца дрязги между Париж и Рим, Франция в

...
След няколко месеца дрязги между Париж и Рим, Франция в
Коментари Харесай

Франция повиши тона заради провокациите на италианското правителство

След няколко месеца дрязги сред Париж и Рим, Франция в последна сметка отзова посланика си Кристиан Мас е. Това не се е случвало от 1940 година, когато Италия разгласи война на Франция. Отзоваването на посланици е постоянно употребена процедура от изпращащата страна, с цел да покаже на приемащата своето противоречие с една или друга нейна политика, написа в. " Фигаро ". 

Откакто пристигна на власт в Италия напролет на 2018 година държавното управление на крайнодясната партия " Лига " и антисистемното Движение " Пет звезди ", връзките сред Париж и Рим се утежниха доста. Макар охлаждането да се изяснява с натрупването от години на серия от недоразумения и настървение, последните осем месеца бяха белязани от усилване на вербалните нападки сред двете държавни управления, написа в. " Монд ".

Въпреки че хрониката на неразбирателствата показваше ясно по какъв начин връзките се обтягат от ден на ден и повече, по нищо не личеше, че следва подобен внезапен поврат. Чашата преля на 5 февруари, когато вицепремиерът на Италия Луиджи ди Майо се срещна в Париж с представители на френското протестно придвижване на " жълтите жилетки ", с цел да опита - на вятъра - да подписа съюз преди европейските избори. 

" Вятърът на смяната мина отвъд Алпите ", съобщи след срещата Ди Майо, а коментарът му не бе признат по никакъв начин добре от Париж. Преди време италианският вицепремиер упрекна Франция, че съзнателно е предиздвикала Африка да обеднее и че е виновна за притока на мигранти, бягащи от немотията към Италия. Не бяха малко и рецензиите на Рим за френските начинания в Либия. Друга тематика, която разделя от няколко месеца Париж и Рим, е бъдещето на плана за високоскоростна железопътна линия Лион-Торино. Изразявайки предпочитание да спре плана, с цел да задоволи гласоподавателите си, като посочи извънредно противоречие сред разноските за този план и предстоящите изгоди, Ди Майо вбеси Париж. Според Франция италианското държавно управление взима за пленник значим за развиването на двете страни план с единствената цел да усили електоралната си поддръжка, отбелязва " Монд ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР