След няколко големи демонстрации срещу чешкото правителство десетки хиляди хора

...
След няколко големи демонстрации срещу чешкото правителство десетки хиляди хора
Коментари Харесай

Десетки хиляди се включиха в протест в Прага в подкрепа на Украйна

След няколко огромни демонстрации против чешкото държавно управление десетки хиляди хора се събраха на по този начин наречения " митинг против страха " на Вацлавския площад в Прага, заяви ДПА.

Докато на предходните манифестации десетки хиляди стачкуваха против повишението на цените на силата и помощта на Чехия за Украйна, атакувана от Русия, участниците във вчерашния митинг се застъпиха за по-нататъшна поддръжка за отбранителната битка на Украйна.

Организаторите обявиха, че са желали да покажат, че Чешката република е задоволително мощна, с цел да се оправи с актуалната рецесия и не би трябвало да се опасява.
Съпругата на украинския президент Олена Зеленска приказва пред участниците във видеообръщение. Тя осъди неотдавнашните съветски ракетни офанзиви против енергийната инфраструктура на Украйна. " Нека не позволим на Русия да потопи нас и целия свят в мрак! ", прикани тя.

Демонстриращите носеха флагове на Украйна, Чехия и Европейски Съюз.

Подобно на своите съседи Полша и Словакия, които граничат непосредствено с Украйна, Чехия е един от най-твърдите политически и военни поддръжници на Украйна, напомня ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР