След Нова година първо ще бъде сменен Сотир Цацаров като

...
След Нова година първо ще бъде сменен Сотир Цацаров като
Коментари Харесай

След Нова година първо ще бъде сменен Цацаров

" След Нова година първо ще бъде заменен Сотир Цацаров като ръководител на КПКОНПИ, защото там към този момент процесът много е напреднал като законопроект. Отстраняването на основния прокурор Иван Гешев към този момент ще изисква малко повече законодателни промени, зависи дали ще може да бъде изменен съставът на Висш съдебен съвет с промяна само в Закона за правосъдната власт ". 

Тази прогноза направи пред БНР доцент Милен Любенов, политолог и академични учител.

​Доц. Любенов изказа терзание от назначенията в Министерство на външните работи на хора, свързани с Държавна сигурност, които след намесата на премиера Кирил Петков бяха освободени от министъра на външните работи Теодора Генчовска.

" Това беше един доста неприятен сигнал, тъй като не кореспондира със поръчките за промяна на това държавно управление и упованията от него. Виждаме, че профилът на " Продължаваме промяната " са хора от напълно друга генерация.... В България има млади дипломати, експерти по интернационалните връзки, които могат да заемат тези виновни позиции в Министерство на външните работи ", разяснява той.

Според Милен Любенов в интерес и на България е да бъде открито решение на въпроса за отварянето на пътя към договаряния за европейско участие на Република Северна Македония.

" Няма да бъде сполучлив методът, който предлага държавното управление - за разнообразни работни групи. Това единствено ще докара до доста нови тематики, които могат да зародят. Подобни работни групи са добър метод за връзка с РСМ, само че откакто страна започва договаряния за участие в Европейски Съюз. България тогава доста повече може да въздейства на процеса и да реализира резултатите, които желаем ", уточни политологът.

Той акцентира, че в момента България заплаща цената на едно неверно решение, което беше взето преди 2 години от държавното управление на ГЕРБ - налагането на несъгласие.

Доц. Любенов дефинира като преекспонирана позицията на министъра на защитата Стефан Янев, изразената във Facebook, против спомагателни войски на НАТО в България.

" Той не е направил някакво непремерено изявление, просто е изразил една позиция. Да, министър председателят сподели персонално мнение, тъй като не е обсъждано на съвещание на държавното управление ", означи Милен Любенов.

По думите на политолога само финансовите тласъци няма да са задоволителни за повишение на имунизацията в България, а би трябвало и доста по-масирана осведомителна акция. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР