След невероятен пик по време на пандемията жилищния пазар на

...
След невероятен пик по време на пандемията жилищния пазар на
Коментари Харесай

Собствениците на жилища в САЩ са загубили общо 2,3 трилиона долара от стойността на имотите си

След необикновен пик по време на пандемията жилищния пазар на Съединени американски щати, в този момент е очевидец на внезапен спад в цените. Ако до преди единствено две-три години купувачите наддаваха, с цел да се доберат и купят стремежи парцел, то в този момент нещата се обърнаха.

Собствениците на жилища в цялата страна са изгубили общо 2,3 трилиона $ от цената на жилищата си, откогато мина пика през юни 2022 година, съгласно отчет на Redfin.

Общата стойност на жилищата в Съединени американски щати беше 45,3 трилиона $ в края на 2022 година, което е с 4,9% по-малко от рекордните 47,7 трилиона $ през юни същата година. Това е най-големият спад от юни до декември в процентно изражение от 2008 година насам, съгласно портала за онлайн парцели, представени от Mansion Global.

Очертават се няколко аргументи за потъването на цената на парцелите на един от най-големите пазари. Една от тях е спадът е търсенето на жилища, който докара и до спад в цените им. Средната продажна цена в цялата страна беше 383 249 $ през януари, което е спад от 11,5%, по отношение на пика от 433 133 $ през май.

" Въпреки, че пазарът на жилища загуби част от цената си, множеството притежатели на въпреки всичко ще съумеят да излязат на огромна облага от пандемичния жилищен взрив ", разяснява Чен Джао, началник на икономическите проучвания на Redfin, в отчета.
 Жилищният пазар в Съединени американски щати скоро ще стигне дъното. Продажбите се сринаха до най-ниското си равнище от 2010-а
Жилищният пазар в Съединени американски щати скоро ще стигне дъното. Продажбите се сринаха до най-ниското си равнище от 2010-а

Това е 12-ти следващ месец на спад, като продажбите на вторичния пазар са се сринали с 36,9% през 2022 година

" Общата стойност на жилищата в Съединени американски щати остава с почти 13 трилиона $ по-висока, в сравнение с беше през февруари 2020 година, малко преди преди да бъде оповестена пандемия ", заключи той.

Най-много спада цената на жилищата в Сан Франциско . Там общата стойност на жилищния пазар е намаляла с 6,7% - или с 37,3 милиарда $ - на годишна база през декември - По-голям спад в процентно изражение от който и да е различен огромен метрополис в Съединени американски щати съгласно данните.

Междувременно в Маями се разиграва противоположната история. Общата стойност на жилищата в града е повишена с 19,7% през годината, което е скок от 77 милиарда $. Това пък е най-голямото годишно процентно нарастване измежду 100-те най-населени метрополиси, оценени от Redfin.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР