След неуспешния първи мандат алтернативите пред парламента са или предсрочни

...
След неуспешния първи мандат алтернативите пред парламента са или предсрочни
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Има шанс за работещ вариант с втория мандат до местните избори

След несполучливия първи мандат другите възможности пред Народното събрание са „ или предварителни избори в средата на зимата и изпускане на всички цели, или трети мандат, който е извънредно нерешителен, с доста непредвидими обстановки “.

Това мнение изрази пред БНР ръководителят ан ПГ на Политическа партия Андрей Гюров. Според него в тази изменена ситуация има късмет да се откри работещ вид с втория мандат до локалните избори.

Гюров вижда " много огромно единодушие по отношение на нещата, които би трябвало да бъдат признати в незабавен порядък ". Той обясни за какво от Политическа партия слагат хоризонт локалните избори следващата година. По думите му парламентарната математика демонстрира, че " не е допустимо да бъде основано държавно управление с стабилно парламентарно болшинство ", по тази причина оферират държавно управление на малцинството " към цели, с авансово дефиниран времеви небосвод ".

Към всички парламентарни групи е изпратена предварителна поръчка със законодателни ограничения с опция за допълнение и мнения по разполагането на целите във времето, уточни той.
" Така че в петък да можем всички дружно да стигнем до един финален лист. "

В момента няма имена в изпратената покана, посочи той. Зададена е единствено номинацията на акад. Николай Денков за министър председател. Андрей Гюров означи и другия метод - не да афишират премиера " сега, в който колата спре пред президентството ". За задачата през днешния ден и на следващия ден ще се проведат открити диалози, в които ще се срещнат поотделно с другите парламентарни групи.

Политическа партия продължава да бъде на кардиналната позиция да не прави съдружно държавно управление с ГЕРБ, подсети Гюров.

Разделителните линии са преодолими, " изключително когато на напред във времето са изведени значимите неща, които чакат българските жители да се случат в страната ", счита ръководителят на ПГ на Политическа партия.

Шансът за поддръжка на втория мандат не е доста огромен, само че сигурно е по-голям, в сравнение с предходната седмица, направи равносметка Андрей Гюров в предаването " Преди всички ".
" Няма заслон, зад който някой кукловод да движи други хора ", увери той.

Относно проектодекларацията, която Политическа партия предлага на останалите парламентарно показани партии, Андрей Гюров съобщи, че това ще бъде " същинският тест дали има решителност в този парламент да се работи по дневния ред на българските жители ".

" Това е декларация за национално единодушие. Как ще бъде дефинирано, е обособен въпрос, само че тя ще бъде вкарана в дневния ред. Фокусът е върху ограниченията, а не върху формата на държавното управление. "
Във втората фаза към този момент ще бъдат излъчени имената.

 

" Трябва да бъдат лица, които могат да носят политическата отговорност ", акцентира Гюров и добави, че дали ще бъдат водачите на обособените обединения следва занапред да се прецизира в бъдещите диалози.

Ако в Народното събрание няма поддръжка за декларацията, това ще значи, че няма болшинство за план на държавно управление и по тази причина най-вероятно няма да внесем цялостен състав, изясни ръководителят на парламентарната група на Политическа партия.
" В този случай бихме върнали мандата несбъднат и ще чакаме президента да връчи трети мандат. "

Пред БНР Андрей Гюров разгласи още, че Политическа партия ще търси " златно сечение "  – вид за Изборния кодекс, който би удовлетворил желанията и упованията на всички парламентарни сили. Хартиената бюлетина би била допустима, в случай че се подсигурява вярна отчетност на вота, заявява той. Според него след празниците могат да се намерят разновидности " най-критичните промени да бъдат модифицирани ".

" Тези диалози ще лишават малко повече време. Трябва да чуем съображенията на всички парламентарни групи. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР