След насилието на протеста срещу Българския футболен съюз в София

...
След насилието на протеста срещу Българския футболен съюз в София
Коментари Харесай

Поисканата оставка на върха в МВР: Ще реши ли рокада проблемите?

След насилието на митинга против Българския футболен съюз в София министър председателят Николай Денков уволни зам.-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

Коалицията „ Продължаваме промяната – Демократична България “ изиска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов, който часове преди митинга сподели, че „ няма безусловно никаква драма във връзка с събитието, което следва “.

„ Уволнението на Темелакиев е несъответстващо. От моя опит като зам.-министър, зам.-министрите в Министерство на вътрешните работи нямат такива оперативни функционалности към случилото се на улицата. Нито имат пълномощия, нито би трябвало да имат роля в такава обстановка “, разяснява някогашният зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев.

Един я е държал за косата, до момента в който различен я удря в корема, уточни тя и добави, че доста от служителите на реда са били без наложителните по закон номера

„ Оперативното управление бяха Столична дирекция на вътрешните работи и основният секретар. Министър Калин Стоянов има доверието на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Борисов и Пеевски го поддържаха. На електронното ръководство се видя, че има друга поддръжка, макар че други са го назначавали “, добави той.

Според него практиката за съществени случаи с закононарушения, осъществени от служители на реда, е те да бъдат разследвани от самостоятелни органи.

„ Това е един от въпросите от години. Бърка се политическото управление с професионалното. На никой не стана ясно за какво Темелакиев беше уволнен. Ако това е бушон, който би трябвало да изгори, има логичност. Иначе не. Зам.-министрите са отраслови и нямат отношение към оперативното ръководство в Министерството на вътрешните работи “, уточни някогашният шеф на СДРВ Валери Йорданов.

„ Няма безусловно никаква драма във връзка с събитието, което следва да охраняваме “, сподели през вчерашния ден министърът на вътрешните работи Калин Стоянов

„ Гафовете в ръководството не са малко. Оставката на министъра на вътрешните работи няма да реши проблемите. Нямам пояснение да му се желае такава оставка “, разяснява той.

„ Не бива да бъркаме политическото управление с професионалното. Нека да има вътрешна комисия, която да проверява. Ако има открит пропуск, следва да има глоба “, сподели още Йорданов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР