След направен анализ и оценка на резултатите от извършените измервания

...
След направен анализ и оценка на резултатите от извършените измервания
Коментари Харесай

През последните три дни не са отчетени превишения на праговите стойности на амоняк и сероводород от мобилната станция край Калотина

След изработен разбор и оценка на резултатите от осъществените измервания за интервала от 26 до 29 декември не са регистрирани превишения на праговите стойности на амоняк (NH3) и сероводород (H2S). Това демонстрират данните от мобилната автоматизирана станция за премерване на качеството на атмосферния въздух край Калотина. Според разбора няма превишения и на нормите на главните индикатори на качеството на атмосферния въздух, а точно - Озон, Азотен оксид, Азотен диоксид, Серен диоксид и Въглероден диоксид.

По предписание на министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова, мобилен екип на Изпълнителната организация по околна среда следи на място качеството на атмосферния въздух. Мобилната станция беше позиционирана в непосредствена непосредственост до граничния пункт край Калотина след случая, при който товарен трен, пренасящ амоняк, дерайлира в региона на Източна Сърбия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР