След нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари в

...
След нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари в
Коментари Харесай

В Киев са се родили 400 деца от началото на руската инвазия

След нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари в столицата Киев са се родили близо 400 деца, заяви кметът на града, представен от ДПА. " 199 момчета и 191 девойки ", посочи през днешния ден Виталий Кличко във видеопослание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ден по-рано кметът на Киев посети метростанция, употребена като леговище при въздушни набези. Според украинската войска съветските войски не престават настъплението си към Киев и руснаците са се съсредоточили върху " обкръжаването " на 3-милионната столица. " Нощта в столицата е била спокойна. Няколко пъти беше задействана противовъздушната защита ", съобщи Кличко.

Въпреки че градът е във военно състояние, кметът уточни, че колите се движат, а магазините за хранителни артикули и множеството общински аптеки работят. Кличко прикани притежателите на частни аптеки да отворят. " Това е доста значимо. " Жителите на Киев чакат с часове на опашка пред общинските аптеки, с цел да си купят медикаменти, сподели той. В същото време Кличко прикани жителите да остават колкото се може повече в домовете си и да не излизат на открито. " Не подценявайте предизвестието за въздушна заплаха. Незабавно се насочвайте към убежищата за въздушни набези! ", акцентира той. По думите на Кличко градът продължава да се приготвя за защита. " Има сложени още контролно-пропускателни пунктове, бетонни блокове, загради за танкове ", сподели Кличко и добави, че Киев няма да бъде зарязан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР