След над половин милион продадени екземпляра от Малък наръчник по

...
След над половин милион продадени екземпляра от Малък наръчник по
Коментари Харесай

Цитати за щастие от Малък наръчник по люка

След над половин милион продадени екземпляра от " Малък справочник по хюга ", Майк Викинг се завръща с нова книга, в която разкрива дребни секрети за щастието, събирани от всички краища на света. " Малък справочник по люка " към този момент е по книжарниците, а на 26 март бестселъровият създател идва в България, с цел да се срещне с многочислените си фенове в нашата страна. Ето някои определени цитати от книгата.
***
Приятната топлота на мартенското слънце, греещо над красивите заснежени планински върхове, доста се приближава до концепцията за благополучие.
***
В съвсем всички култури по света огънят и храната събират хората. А от време на време би трябвало да запалителен просто една свещ, с цел да създадем чувство за единодушие на масата за вечеря.
***
…богатството не се равнява на размера на банковата сметка, а зависи от мощните ни връзки с другите хора, здравето на околните ни и благодарността за това, което имаме.
***
Подобно на множеството неща, колкото повече притежаваме от обещано нещо, толкоз по-малко наслада ни носи то.
***
...идеалният летен следобяд включва книга и одеяло, постлано под сянката на някое дърво.
***
Всички родители по света желаят за децата си едно и също нещо: да са здрави. Когато сме здрави, можем да се забавляваме, да се впускаме в завършения и да търсим щастието.
***
Развита страна не е тази, в която бедните имат коли, а тази, в която богатите употребяват публичния превоз.
***
Поемате надълбоко мирис и дробовете ви се изпълват с мокър, пресен въздух. Листата на дърветата имат оня несравним цвят от първите седмици на пролетта, а слънчевите лъчи се прокрадват през тях, до момента в който постепенно вървите из гората.
***
Четенето на книги като метод да се помогне на хората да позволяват житейските си проблеми, съществува от дълго време. Още в Древен Египет и Гърция са вярвали, че книгите имат лечебна мощ, и над вратите на библиотеките имало специфични надписи, които уведомили посетителите, че пристъпват на място за излекуване на душата... Казано по-просто, четенето е... психотерапия.
***
Не единствено обществото става по-щастливо, когато сме загрижени един за различен. Ние самите се усещаме по-добре.
***
Хората не могат да бъдат същински щастливи, в случай че нямат чувството, че сами направляват живота си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР