След монтирането на SOS мобилна връзка, сега се мисли пак

...
След монтирането на SOS мобилна връзка, сега се мисли пак
Коментари Харесай

Модернизация на асансьорите: Обсъждат въвеждане на задължителна защита

След монтирането на SOS мобилна връзка, в този момент се мисли отново за рационализация на всички асансьори в страната. Идеята е кабините да бъдат оборудвани със модерни системи за сигурност. Предварителните планове демонстрират, че това ще коства по 2500 лв. на асансьор, оповестява Нова тв.

Всеки ден у нас се вършат по 9 милиона курса със остарели асансьори, пресмятат от сектора. И настояват, че най-голяма заплаха за хората съставлява неналичието на защитна врата.

Цялостната реорганизация - предпазен предел, спомагателни порти и система против претоварване, би коствала към 2500 лв. на кабина. Ако във входа има 20 фамилии, това прави по към 125 лв. за всяко домакинство.

Има и паники, че реконструкцията би основала усложнения при старите асансьори, защото ще направи кабината още по-тясна. Според специалисти обаче това би попречило да се качват хора над допустимия брой.

От Агенцията по метрологичен и механически контрол обясниха за NOVA, че спомагателните условия към асансьорите ще се подложат на публично разискване. Ако бъдат признати, притежателите евентуално ще имат 5-годишен период, с цел да модернизират асансьорите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР