След МОН и прокуратурата в Благоевград се задейства по сигнала

...
След МОН и прокуратурата в Благоевград се задейства по сигнала
Коментари Харесай

Прокуратурата в Благоевград се самосезира по сигнала за фалшифициране на дипломи в ЮЗУ

След МОН и прокуратурата в Благоевград се задейства по сигнала за подправяне на дипломи в Югозападния университет.

" Окръжна прокуратура Благоевград се самосезира във връзка изнесени в медиите данни за корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет " Неофит Рилски " ", оповестиха оттова, представени от Сега.

" В изявленията се съдържа информация за нанасяни оценки на студенти без положени изпити, подправяне на подписи, издаване на дипломи без полагане на изпити. Предстои осъществяване на инспекция ", показват от прокуратурата.

Става въпрос за сигнала на някогашния към този момент учител от ЮЗУ - доцент Стефан Дечев, който сега работи в Нов български университет. В него той описа за раздадени дипломи за висше обучение при нанесени оценки на студенти от негово име, само че за непроведени в никакъв случай изпити с подправяне на подписа му. Още на същия ден - 6 декември - МОН разгласи, че е подхванало дейности за изясняване на описаните в сигнала нарушавания. " Разпоредена е цялостна инспекция. Извършва се авансово изследване на статута на лицата - обект на инспекцията, както и всички спомагателни обстоятелства и условия, относими към обособените нарушавания ", оповестиха от ведомството.

Пред " Евроком " доцент Стефан Дечев разкри подозренията си за извънредно съществени злоупотреби, свързани с подправяне на подписи за оценки и дипломи във висшето учебно заведение. На този стадий инспекцията от страна на просветителното министерство продължава.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР