След множество сигнали и коментари в социалните мрежи за затрудненото

...
След множество сигнали и коментари в социалните мрежи за затрудненото
Коментари Харесай

Приключи преасфалтирането на Дунав мост при Русе

След голям брой сигнали и мнения в обществените мрежи за затрудненото прекосяване в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Русе заместител регионалният шеф Людмил Христов се срещна на място със обстановката.

Там той беседва с част от институциите, виновни за организацията на придвижването в периметъра. От срещата стана ясно, че почналият доскоро повече от седмица ремонт на мостовото оборудване от българска страна е завършил през днешния ден. Вече придвижването на колите не се прави в едната лента и няма прозорци за изчакване сред излизащи и влизащи в страната, което би трябвало да докара до облекчение на трафика. Това значи, че мостовото оборудване работи на цялостен потенциал. Припомняме, че в границите на по-малко от 10 дни бе възобновен повърхностният пласт на по-голямата част от асфалтовата настилка по моста, която преди е била мощно деформирана. Извършени са били и изкърпвания на пътните трасета и в самия регион на гранично контролно-пропускателния пункт, заради формираните голям брой коловози от преминаващите тежкотоварни камиони.

Христов бе убеден, че на място се подхващат всички нужни ограничения за отбягване на тапи и обезпечаване на оптимално бързо прекосяване на леките коли и камиони по моста. Само за последните 24 часа на излаз от България са били обработени над 1000 камиона и повече от 2000 леки автомобила. Машините, извършващи ремонта, към този момент не са на Дунав мост и това ще облекчи придвижването и в двете направления, безапелационни бяха от службите за граничен и митнически надзор.

В рамките на идващите седмици предстоят и срещи с румънските управляващи. На тях се чака още веднъж да се обсъдят вероятни ограничения за облекчение на трафика и да се набележат спомагателни дейности, които да понижат колоните от чакащи тежкотоварни коли. Целта на срещата е да обсъдят и опциите за осъществяване на митнически и финансов надзор отвън зоната на граничния пункт. Ще се дискутира и опцията за прекосяване към правилото за „ надзор на едно прекъсване “, което ще даде опция за граничен надзор с едно прекъсване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР