След минути се очаква френският президент Еманюел Макрон и съпругата

...
След минути се очаква френският президент Еманюел Макрон и съпругата
Коментари Харесай

Започва тридневното посещение на Макрон в САЩ

След минути се чака френският президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит да дойдат на тридневно държавно посещаване в Съединени американски щати. Макрон носи като подарък фиданка от дъб, като знак на здравите връзки сред двете страни. Посещението е след визитата на Доналд Тръмп в Париж предходната година. Кои са допирните точки и разликите сред двамата президенти - споделя Емилия Запартова.

 Първото и изключително мощно здрависване сред Макрон и Тръмп Първото и изключително мощно здрависване сред Макрон и Тръмп © Българска телеграфна агенция
25 май 2017 година:

Първото и изключително мощно здрависване сред Макрон и Тръмп беше в резиденцията на американския дипломат в Брюксел през май 2017 година Двамата се срещнаха в границите на срещата на НАТО.Тогава жестът беше изключително впечатляващ на фона на отхвърли на Тръмп да се ръкува с Ангела Меркел.

„ Двамата имаме мощни персонални връзки “, показа Макрон в изявление на британски, ден преди да дойде в Белия дом.
Еманюел Макрон, президент на Франция: И двамата не сме част от класическата политическа система. Ние сме на едно мнение по някои сериозни тематики като войната с тероризма и имаме доста мощни персонални връзки, основани на разнообразни срещи, изключително по време на визитата на президента във Франция за Деня на Бастилията през 2017 година  Семействата Макрон и Тръмп бяха на вечеря дружно по време на визитата на американския президент и първата дама във Франция Семействата Макрон и Тръмп бяха на вечеря дружно по време на визитата на американския президент и първата дама във Франция © Българска телеграфна агенция
Месеци след блестящия банкет на семейство Тръмп в Париж, събитията слагат на тествания двустранните връзки.

Париж и Вашингтон ще разискват битката с тероризма, договорката с Иран, Сирия и не на последно място комерсиалния спор поради митата.
Борбата с тероризма, основно с „ Ислямска страна “, е приоритет и за двете страни, само че Макрон ще се опита да убеди домакина си да остави американските военни в Сирия, макар обещанието на Тръмп да ги изтегли.

Сделката с Иран за нуклеарната му стратегия разделя двамата президенти - Тръмп счита съглашението за „ извънредно “ и сложи на европейците ултиматум до 10 май за промени. За Макрон иранската договорка не е съвършена, само че по-добра за момента няма.

Освен климата, търговията е другата ябълка на раздора. Доналд Тръмп освободи европейците от новите мита за стоманата и алуминия до 1 май. След това предстоят договаряния.
 © Българска телеграфна агенция Бертран Бади, специалист по интернационалните въпроси: Обзалагам се, че Макрон не желае френско-американска рецесия. Това е рисковано, тъй като Тръмп не е нито Обама, нито Джордж Буш - младши.
Според френския политолог, Макрон се стреми да заеме мястото на Англия като привилигерован сътрудник на Америка.

Също като Валери Жискар Д`Естен през 76 та, Макрон ще приказва на британски пред американския Конгрес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР