След миналогодишната гонитба между Манчестър Сити и Ливърпул, завършила с

...
След миналогодишната гонитба между Манчестър Сити и Ливърпул, завършила с
Коментари Харесай

Betindex с анализ на случващото се във Висшата лига

След миналогодишната гонитба сред Манчестър Сити и Ливърпул, приключила с трофей за “гражданите ”, ползата към Висшата лига се увеличи неведнъж. Двата тима са съществени кандидати за купата и през актуалната акция, само че дали възпитаниците на Гуардиола ще бъдат свалени от върха, вижте мнението на анализаторите от Betindex .
“Мърсисайдци ” бяха извънредно покрай първи турнирен трофей от 1990 година насам. Юрген Клоп сполучливо наложи възгледите си, които по-рано носеха триумфи в Дортмунд. Ливърпул практикува прелестен футбол, с непрекъснати офанзиви, без ненужно разиграване на топката. Разбира се, за осъществяването на тактическите инструкции спомагат и бързоногите играчи в нахлуване, които се оказват сложни за запазване от противниковите защити. Мане, Салах и Фирмино оформиха звездно трио, което донесе успех в Шампионска лига, само че е време за триумфи и на локалната сцена.
Предизвикателството пред Ливърпул се споделя Манчестър Сити. Едва ли някой всред останалите топ тимове ще се оправи с конкуренцията на хегемоните от миналия сезон. Предимството на “гражданите ” е общоизвестна загадка – по-дълга и по-равностойна пейка. Гуардиола разчита на един добре окомплектован състав, което му дава по-голяма независимост и му разрешава ротиране при сбит цикъл сряда-събота. Именно това донесе триумфа през предходната акция. Сити се оказа с една концепция по-постоянен в заключителните стадии на сезона, което е от значително значение при нескончаем и натоварващ двубой против кадърен конкурент.
Да разгледаме протичащото се през актуалната акция, от която бяха извършени шест кръга. Ливърпул е едноличен лидер, откакто завоюва всички досегашни дуели, реализирайки 17 попадения. Триото в офанзива се намира в страхотна форма, а леките спречквания сред Салах и Мане бяха укротени бързо от опитния немски експерт. Конкурентът Манчестър Сити позволи два неверни хода, които за момента го пращат на втората позиция. “Гражданите ” оформиха резултатно тъждество 2:2 против Тотнъм и изгубиха изненадващо визитата си на новака Норич с 3:2.
Въпреки преднината от 5 точки на върха, Ливърпул остава на втората позиция в букмейкърските предвиждания за шампионска купа. Шансът на Сити за трофей е оценен с 1,70, а “червените ” получават ставка 2,20 за стопиране на дългогодишната суша в шампионата.
Разбира се, оспорвана ще бъде битката за останалите две места в топ 4. Претенденти за заемане на тези две позиции са тимовете от Северен Лондон – Тотнъм и Арсенал, до момента в който Манчестър Юнайтед и Челси биват сложени в изчаквателна позиция. Причините за тези предварителни прогнози се коренят в неуверените представяния на двата отбора, които доведоха до упреци към Солскяер и Лампард.
Ако сте последовател на футбола от Острова и обичате залаганията, Betindex.net е вашето място. Ще откриете експертни прогнози, футбол ТВ стратегия с дуелите от Висшата лига, най-играните срещи за деня, както и доста други забавни обстоятелства, касаещи директно протичащото се в най-великия футболен шампионат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР