След Миконос гръцките власти има вероятност да обявят извънредни противоепидемични

...
След Миконос гръцките власти има вероятност да обявят извънредни противоепидемични
Коментари Харесай

След Миконос и други гръцки острови са под заплаха от строги мерки срещу COVID |

След Миконос гръцките управляващи има възможност да разгласят изключителни противоепидемични ограничения и на островите Санторини, Йос и елементи от крит. На гръцките курортни острови на Егейско море към този момент има дефицит от пространства за туристи в карантина, заяви БНР.

Правителството търси решение на казуса с дефицита на хотелски стаи за туристи, подлежащи на карантина. На доста дребни острови такива хотели не са планувани, изясни кметът на остров Алонисос.

Хотелиери и притежатели на частни квартири на Миконос отхвърлят да дават стаи с мотив, че хотелите не са лечебни заведения. Правителството е готово да принуди хотелиерите да спомагат. Обмисля се и отделяне на Коронавирус кабини във всички фериботи, което ще разреши част от карантинираните туристи да изоставен островите. Засега всички под карантина остават наложително две седмици на острова.

След Миконос още няколко острова са с висок % на инфектирани, оповестяват от здравното министeрство на Гърция. Това по днешни данни са Санторини, част от Крит и Парос.

Полицията пусна дронове над Миконос, с цел да следи събирането на хора. Въпреки това в частни вили и на яхти всяка вечер не престават да се събират младежи.

Започнаха да анулират резервации за Миконос, а почиващите на острова туристи напущат, разясняват хотелиерите. Очаква се да се редуцира потокът от туристи, в случай че още острови се слагат под карантина, безапелационни са туроператорите.

Няколко европейски страни към този момент вкараха наложително ограничаване за негативен тест или карантина от две седмици при връщане от Гърция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР