След месеци на спекулации и слухове, облачният гейм стрийминг настъпва

...
След месеци на спекулации и слухове, облачният гейм стрийминг настъпва
Коментари Харесай

Е3 2019: Microsoft даде подробности за Project xCloud

След месеци на спекулации и клюки, облачният гейм стрийминг настава съществено на пазара. След като Гугъл дадоха детайлности за своята лична услуга Stadia, това направиха и Microsoft.

Project xCloud беше разкрита в края на предходната година, а по време на Е3 2019, компанията даде и повече детайлности за нея.

„ Ние създаваме Project xCloud не като сурогат на игровите конзоли, а като метод да осигурим същия избор и многообразие, на което феновете на музиката и видеото се радват през днешния ден “, написаха Microsoft в обява от тази пролет във връзка на своята услуга. Тази визия беше допълнена през вчерашния ден, когато компанията стъпи на подиума на Е3, с цел да опише повече за нея.

Основното: Project xCloud ще действа в две съществени направления. Първо, с мисъл за това, което Microsoft дефинира като „ вашият персонален гейм сървър “. Собствениците на Xbox конзоли ще могат да стриймват наличие към разнообразни устройства, както на игрите от своя азбучник, по този начин и от библиотеката на абонаментната услуга Xbox Game Pass, освен това гратис.

„ В нашия колектив в групата на Xbox, всяко решение е водено от убеждението, че геймингът е за всеки. Ето за какво ние продължаваме да представяме реформаторски хрумвания, хардуер и услуги, и ето за какво ние продължаваме да сплотяваме общности чрез кросплатформения геймплей. Тази нова стрийминг услуга е надграждане над напъните на Microsoft по стрийм на Xbox игри в местна мрежа и ще стриймва игрите ви от вашата подпора към всякакво устройство, на всички места “, съобщи Фил Спенсър, началник на Xbox звеното по време на експото.



Голямата спънка пред цялостната реализация на пълностоен облчен стрийминг на игри постоянно е била инфраструктурата. Без нея, доставянето на сходна услуга наподобява механически непостижима и финансово нерентабилна за съвсем всяка компания. Освен, в случай че несъмнено не се споделя Microsoft. Компанията е един от водещите облачни оператори в света и снабдител на клауд решения от друг вид. Именно голямата облачна инфраструктура на Azure обезпечава втората „ посока “, в която ще се развива и предлага xCloud – стрийм на игри от дейта центровете на Microsoft към потребителски устройства. Компанията разгласи, че ще употребява цялата си инфраструктура от 54 клауд местоположения, ситуирани по целия свят, като тестванията за това към този момент са стартирали. Те оповестиха, че са опитали и със особено квалифициран за задачата блейд сървър, който обитава хардуера на няколко Xbox конзоли. Подобни Project xCloud сървъри могат да бъдат ситуирани на всички места по света, обобщават от компанията. Всъщност, Microsoft към този момент и са разположили 13 такива сървъра в 13 клауд района на Azure, намиращи се в Северна Америка, Европа и Азия.



В блог обява от края на май, Microsoft удостовери, че xCloud ще може да обслужва всяка една игра, излязла до момента за Xbox One – над 1900 заглавия, а с програмата за противоположна съгласуемост, този брой се усилва неимоверно доста.

Услугата започва този октомври, само че незнайните – като ценовия проект на xCloud и техническите параметри и условия, не биват разкрити. Много е евентуално, услугата да получи интеграция с Xbox Game Pass и версията ѝ за PC, разкрита неотдавна – абонаментната услуга, която с изключение на азбучник с към този момент излезли игри, дава достъп до нови заглавия против месечна такса.

По време на Е3, компанията показа и новата версия на Xbox приложението, което работи с Game Pass. Microsoft показа също по този начин и напълно нова абонаментна опция с името Xbox Game Pass Ultimate . Тя сплотява в едно Xbox Game Pass for Console, Xbox Game Pass for PC и Live Gold. Месечната цена на услугата ще е $14.99.

С разкриването и на входа на новата подпора, която ще се появи на пазара в края на идната година, Microsoft дава поръчка да играе в действителност сериозна роля в света на гейминга.

По-горе може да изгледате цялостен запис от представянето на Microsoft по време на Е3.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР