След месеци на нежелание, според съобщенията САЩ и Германия планират

...
След месеци на нежелание, според съобщенията САЩ и Германия планират
Коментари Харесай

САЩ и Германия са готови да изпратят танкове в Украйна

След месеци на отвращение, съгласно известията Съединени американски щати и Германия възнамеряват да изпратят танкове в Украйна, което Киев се надява да промени играта на бойното поле.

Очаква се администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да разгласи проекти за изпращане на най-малко 30 танка M1 Abrams.

Германският канцлер Олаф Шолц също е решил да изпрати минимум 14 танка Leopard 2. Той би трябвало да приказва в Народното събрание в сряда сутринта.

Посланикът на Русия в Съединени американски щати сподели, че новината е " следващата очевидна провокация ".

Говорителят на Кремъл сподели, че докладваното решение на Германия " няма да донесе нищо положително " и ще остави " трайна диря " върху връзките с Русия.

Украински публични лица споделят, че незабавно се нуждаят от по-тежки оръжия и споделят, че задоволително бойни танкове могат да оказват помощ на силите на Киев да завземат територия от руснаците.

Но до момента Съединени американски щати и Германия устояваха на вътрешен и външен напън да изпратят своите танкове в Украйна.

Вашингтон цитира обширното образование и поддръжка, нужни за високотехнологичните Abrams.

Германците претърпяха месеци на мъчителен политически спор на фона на опасения, че изпращането на танкове ще ескалира спора и ще трансформира НАТО в директна страна във войната с Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР