След месец закъснение се изследват дрехите, с които касапинът от

...
След месец закъснение се изследват дрехите, с които касапинът от
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Полицейски чадър над касапина Георги? Дрехите му след рязането чисти като след пералня

След месец забавяне се изследват облеклата, с които касапинът от Стара Загора Георги Николаев е бил облечен в деня на закононарушението. По тях няма следи от кръв, защото килърът ги е прал няколко пъти. Разследващите служители на реда от града под липите не са дали в точния момент за проучване кървавото облекло, поради което доказателствата са унищожени, научи Lupa.bg от източници от вътрешното ведомство. Именно това поражда подозрение, че униформените са се пробвали да спасят изверга с татуировките.

Вероятно подалият оставка прокурор Георги Видев също е желал да помогне на рецидивиста, откакто не е удостоверил решението на Районния съд да бъде арестуван. В понеделник основният прокурор Борислав Сарафов  изрази остро отвращение от сериозните пропуски, позволени в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална насила по отношение на обвинения Георги Георгиев в правосъдно съвещание на Окръжен съд-Стара Загора на 5 юли 2023 година На него съдът е гледал като втора инстанция жалбата на обвинения против наложената му мярка за неотклонение задържане под стража от Районния съд в града. Тогава Видев не е подкрепил мнението на Районната прокуратура да се желае задържане под стража и е приел без възражения решението на тричленния съдийски състав на Окръжния съд, че нанесената телесна щета на момичето е лека, поради което Георгиев бе пуснат на независимост без никаква наложена му гаранция. 

Практика на прокуратурата е за сходни закононарушения да желае задържане под стража, само че в съответния случай не го е направила. Не го е направила и арбитър Татяна Коева, защото се е позовала на материалите на държавното обвиняване и на мнението на правосъдния доктор. Не е взела под внимание престъпното досие на Георги и че рязането на Дебора е осъществено по време на пробация.

Припомняме, че на 26 юни към 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на кланата 18-годишна Дебора, че тя е потърсила помощ от нея. Младата жена била с голям брой порезни рани и щедро кръвотечение. Момичето било настанено в болница.  

На идващия ден – 27 юни насилникът е арестуван за период от 24 часа. Към момента на задържането му Георги Николаев е бил в изискванията на към този момент наложено наказване – пробация, за закононарушение, осъществено по същия член. Той има две сходни действия, а това е третото. 

" Първото досъдебно произвеждане е за нанасяне на междинна телесна щета. Такова обвиняване е повдигнато. Считаме, че междинната телесна щета се е изразила в мозъчно разтърсване и изпадане в безсъзнание. Тепърва ще се изследват всичко спомагателни доказателства ", оповестиха от прокуратурата.

 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР