След медийни публикации МВР разследва сигнал за купуване на гласове

...
След медийни публикации МВР разследва сигнал за купуване на гласове
Коментари Харесай

Разследват сигнал за купуване на гласове в Берковица с участие на кандидат-депутат

След медийни изявления Министерство на вътрешните работи проверява сигнал за пазаруване на гласове в Берковица с присъединяване на ръководителя на Общинския съвет, който е и претендент за депутат.

4 ноември, минути преди 9 вечерта. Бял бус, облепен с плакати на политическа партия, стопира в дребна уличка в Берковица. Управлява го шефът на общинарите и претендент за народен представител Деян Еленков. Зад буса стопира лека кола със запалени фарове. Очевидци стават Милован Жан, някогашен началник на локалния парламент, и още едно лице.

„ Пред очите ми видях по какъв начин от рейса една ръка подаде пачка с банкноти на Деян Еленков. Деян Еленков отброи известна част от тях, подаде ги на лицето, което ръководи голфа, той ги преброи и след секунди видях по какъв начин Деян Еленков подава още една банкнота “, описа Милован Жан.

Мъжът се усъмнява и подава сигнал на ситуационния телефон за изборни нарушавания.

„ Подавам сигнал на 4-и, нищо не се случва, на 5-и нищо не се случва, на 6-и си разрешавам да подам още един път писмен сигнал “, добави Милован Жан.

Еленков отхвърля.

„ С лицето, което е до мен, имаме трудови взаимоотношения, тъй че да оставим органите да си свършат работата, очевидно има политическа офанзива от страна на съперници “, разяснява Деян Еленков, претендент за народен представител и ръководител на ОбС-Берковица.

Днес подателят на сигнала се е срещнал и с вътрешния министър, който разпореди инспекция на сигнала и на работата на полицията в Берковица.

По рано през днешния ден в Сливенско бяха осъществени обиски и конфискувана огромна сума пари. В село Тополчане поради подозрения за следен избор са двама мъже и една жена. Близките им отхвърлят.

От държавното обвиняване оповестиха, че прокуратурата следи общо 38 досъдебни производства, свързани с нарушавания на изборите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР