След мащабните пожари през това лято в Гърция налагат по-тежки

...
След мащабните пожари през това лято в Гърция налагат по-тежки
Коментари Харесай

Налагат по-тежки наказания за умишлен палеж, след мащабните пожари в Гърция

След огромните пожари през това лято в Гърция постановат по-тежки санкции за тенденциозен палеж. Продължава битката с огнената буря в резервата Дадя, като пожара към този момент не заплашва обитаеми места.

Значително е понижена дължината на огнения фронт в област Еврос, оповестяват пожарникарите. Не заплашва обитаеми места, само че има огромен риск от обновяване на загасени огнища. Стотици пожарникари се пробват да спасят част от естествения парк Дадя, предава.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи: " Щетите върху горите ни са обилни. Над милиард и половина квадратни метра са изгорели по първични оценки. Най-сериозно е ситуацията в Дадия, което се обрисува да е най-големият горски пожар в Европа ".

От министерството на правораздаването оповестиха, че по неотложност внасят в Народното събрание смяна в закона с отнемане от независимост до 3 години за непочистени горски терени и две години затвор за владеене на запалителни материали. Глобите могат да надвишават 100 хиляди евро. За потвърден тенденциозен палеж се планува пожизнен затвор.

От на следващия ден се чака дъждовна седмица в Гърция с вяра да се загасят всички огнища.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР