След мъжка игра и здрава битка Григор Димитров загуби от

...
След мъжка игра и здрава битка Григор Димитров загуби от
Коментари Харесай

След здрава битка Григор Димитров преклони глава пред световния №4 Циципас

След мъжка игра и здрава борба Григор Димитров загуби от международния №4 Стефанов Циципас с 6:4, 2:6, 6:7(4) във втората среща сред тимовете на България и Гърция от група А на новия шампионат по тенис за смесени сформира “Юнайтед къп ” в Пърт, Австралия. Така южните ни съседи си осигуриха преднина от 2-0, откакто в първия мач на сингъл за деня сред вторите ракети при дамите Изабелла Шиникова отстъпи с 6:3, 4:6, 1:6 пред Деспина Папамихаил.

Двубоят сред Димитров и Циципас предложи същински театър за феновете по трибуните, които в продължение на 2 часа и 10 минути се любуваха на тенис от извънредно висока класа. Играещият капитан на България може единствено да съжалява за това проваляне, защото бе доста покрай успеха, откакто завоюва първия сет, а във третия бе на две точки от триумфа. В последна сметка той отстъпи в решаващия тайбрек и Гърция ликува.

Мачът стартира равностойно и вървеше гейм за гейм до 10-ия, в който Циципас сервира. Димитров притисна противника си до стената, повеждайки с 0-40, само че гръкът съумя да избави трите му следващи сетбола и да изравни 40-40. Последва дълго разиграване от главната линия, в което и двамата демонстрираха прелестен тенис. Стефанос обаче не съумя да издържи на гневното движение, наложено от Григор, и изпрати топката в навън, с което българинът затвори първата част с 6:4.

Вторият сет стартира с елементарен сервис гейм за българина, само че в третия разколебаване в играта му разреши на Циципас да стигне до три следващи шанса за пробив. Григор отрази два от тях, само че при третия противникът му наложи волята си и реализира първия си пробив в мача. След това гръкът завоюва подаването на 0, а в петия гейм реализира нов пробив и дръпна с 4:1. В шестия гейм Димитров имаше късмет да върне единия пробив след няколко непредизвикани неточности от страна на Циципас, довели резултата до 15:40. Григор обаче не съумя да се възползва и разумното се случи – противникът му завоюва втория сет с 6:2 и се върна в мача.

В началото на решаващия трети сет и двамата тенисисти стигнаха до точки за пробив, само че не ги реализираха.  В 8-ия гейм българинът стигна до два брейкбола след два следващи сбъркани бекхенда от Циципас. В този миг обаче безотказно проработи първият сервис на гръцкия тенисист, който завоюва четири следващи точки и се избави – 4:4. Още един извоюван сервис гейм на нула реализира Григор в 11-ия гейм, в който той показва доста нападателна и прецизна игра както от главната линия, по този начин и на мрежата, с цел да поведе с 6:5. В 12-ия той поведе с 30-15 при сервис на Циципас и беше на две точки от успеха, само че международният №4 съумя да обърне нещата в своя изгода и се добра до тайбрек, където завоюва тайбрека с изключителна точност при сервирането.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР