След Кричим и в община Калояново учениците от 5-ти до

...
След Кричим и в община Калояново учениците от 5-ти до
Коментари Харесай

В някои населени места връщат учениците в клас

След Кричим и в община Калояново учениците от 5-ти до 12-ти клас се връщат назад в клас. Заболеваемостта в общината падна под 250 на 100 хиляди и това разрешава връщането към присъственото образование, написа dnes.bg.

" Всички възпитаници се завръщат в клас без тестване. На входа имаме медицински филтър. Измерва се температурата на влизащите, има и здравно лице, което да реагира при съществуването на признаци, измежду някои от учениците. Провеждахме проби на най-малките възпитаници в начален стадий, като успяхме да обхванем към 80% от децата. Родителите на огромните възпитаници обаче не са съгласни децата им да бъдат тествани. Там не успяхме да достигнем даже 50% единодушие ", изясни пред Нова тв шефът на ОУ „ Иван Вазов ” Венелина Радулова.
 
Тя добави, че само трима възпитаници от горен курс са със зелени документи, от общо 77 деца в учебното заведение.
 
" При по-висока заболеваемост без съществуването на проби, няма по какъв начин да се провежда образователният развой. Средства за закупуването на проби нямаме ", сподели още шефът.
 
От през днешния ден в клас се връщат учениците и в общините Марица, Асеновград и Стамболийски. Решение за присъственото образование в Пловдив се чака по-късно през днешния ден.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР