След края на пандемията круизите се завръщат по впечатляващ начин

...
След края на пандемията круизите се завръщат по впечатляващ начин
Коментари Харесай

Всички искат круиз: Офертите за почивка на кораб ще стават все по-скъпи

След края на пандемията круизите се завръщат по впечатляващ метод в туристическата промишленост, а цените на билетите порастват от ден на ден, оповестява CNBC.

Водещи оператори като Carnival  и Royal Caribbean Cruises дефинират някои цени като по-високи от равнищата преди пандемията и показват, че могат да ги покачат още.

По данни на Cruise Critic, уебсайт за ревюта на круизи, благосъстоятелност на Tripadvisor, междинната цена на петдневен круиз в Карибския басейн през декември тази година е 736 $ или с към 37% повече от междинната цена година по-рано.

В съпоставяне с 2019 година, преди пандемията да унищожи круизната промишленост, цените на билетите за декември са се повишили с 43%.

Главният изпълнителен шеф на Carnival Джош Уайнстийн съобщи в диалог с анализатори от Уолстрийт в края на септември, че чистите доходи на компанията за третото тримесечие дневно на пасажер са достигнали рекордно високи стойности.

Обемът на резервациите на компанията също е достигнал исторически връх, като по този метод заетостта на круизите и приходите са надхвърлили равнищата от 2019 година, изясни той.

Говорител на Carnival отхвърли да разяснява съответните бъдещи ценови дейности на компанията, само че в изказване за CNBC съобщи, че има 25 до 50% разлика по отношение на " сравними други възможности за отмора на сушата ". Carnival вижда " задоволително благоприятни условия " за превъзмогване на тази разлика, добави представителят.

Главният изпълнителен шеф на Royal Caribbean Джейсън Либърти повтори това мнение, като съобщи по време на диалога след доклада на компанията през юли, че неговата компания също обмисля да усили цените, с цел да отговори на внезапното повишаване на търсенето.

Аарон Сандърс, старши редактор в Cruise Critic, счита, че част от аргументите за скока на цените са сравнението с високите цени на самолетните билети. С повишаването на инфлацията самолетните билети доближиха високи цени, като интернационалните самолетни билети нарастнаха с 26% по отношение на 2019 година, съгласно оценка от август на компанията за следене на цените Hopper.

Тъй като пасажерите са изправени пред по-високи разноски в по-широк бранш и като се има поради, че круизите нормално включват спомагателни улеснения като хранене и развлечения, потребителите евентуално ще се насочат в тази посока, изяснява Сандърс.

Според него това търсене се подтиква както от опитни туристи, по този начин и от тези, които пътуват за първи път, което е динамичност, която исторически не се следи в промишлеността. Въпреки това, съгласно него високите цени може би ще останат.

" По-високите цени евентуално са обект на съмнения – само че това, което виждаме, като цяло, е, че те са тук и ще се движат в разнообразни браншове ", добави Сандърс, като означи, че карибският пазар сега е един от най-популярните браншове.

" От круизните линии не се изисква да понижават цените по метода, по който го правеха преди... просто не им се постанова да понижават цените или да оферират прекалено много тласъци, тъй като хората непрестанно резервират. "

Анализаторът от Truist Securities Патрик Шолс твърди, че въпреки повишението на цените на петрола да е значимо за подтекста на круизната промишленост, няма задоволително мощна връзка сред това нарастване и повишението на цените на круизите. " Те покачват цените по натурален метод - без значение дали има гориво или не, търсенето е налице ", добавя специалистът.

Докато преди пандемията резервациите в последната минута означаваха по-евтини предложения за обезпечаване на каюта, в този момент цените са толкоз високи, че единствено ще се усилват повече с наближаването на датата на почивката.

Засега рекордно високите цени на билетите не демонстрират признаци на закъснение, съгласно Ашли Косиолек, старши редактор на публикации за круизи в The Points Guy.

Той отбелязва, че в промишлеността се следят и по-високи цени на пакетите с питиета и спомагателните услуги, които преди са били включени в цените на билетите.

" Да не забравяме, че трите най-големи компании в сектора - Carnival, Royal Caribbean и Norwegian Cruise Line Holdings към момента изплащат милиарди задължения, насъбрани по време на пандемията ", напомня в умозаключение специалистът.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР