След края на близо четири часовата среща между президентите на

...
След края на близо четири часовата среща между президентите на
Коментари Харесай

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Путин и Ердоган в Сочи


След края на близо четири часовата среща сред президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Таийп Ердоган двамата започнаха изказване пред пресата по отношение на разискваното от тях в съветския черноморски курорт Сочи.

Дискусиите сред двамата водачи започнаха в резиденцията „ Бочаров бързей “ в към 15:00 българско време в стеснен състав, а по-късно към държавните глави се причислиха членовете на делегациите, предава ТАСС.

При откриването на договарянията, Путин съобщи, че би трябвало да бъдат разисквани всички въпроси от разрешаването на сирийската рецесия и да се потърси решение на натрупалите се проблеми. По неговите думи, „ въпросите са ужасно доста, освен това, има и доста комплицирани “.

На собствен ред Ердоган означи, че резултатите от договарянията с съветския президент по сирийската тематика могат да дадат „ нова вяра “ за целия район. „ В заявките, с които ще създадем тук, в Сочи, след срещата, ще има нова вяра за района “, увери турският водач.

По-рано от Кремъл означиха, че президентите на Русия и Турция се срещат, „ с цел да сверят часовниците си “ по въпроса за разрешаването на рецесията в Сирия. Сред главните тематики на договарянията бяха маркирани разделянето на терористите от умерената съпротива и мирните поданици в Идлиб, както и опцията за осъществяване на наземна антитерористична интервенция в този сирийски район.

В дневния ред е и разискването на настоящи въпроси от двустранното съдействие.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР