След консултации с Министерство на науката и образованието и Министерство

...
След консултации с Министерство на науката и образованието и Министерство
Коментари Харесай

В Стара Загора ще приемат в детска градина и с декларация от родител

„ След съвещания с Министерство на науката и образованието и Министерство на здравеопазването стана ясно, че връщането на децата в детските градини в Община Стара Загора след празниците, може да става с изключение на с записка за контактност и с декларация от родителя “, заяви Иванка Сотирова, зам.-кмет обучение, опазване на здравето и обществени действия.

Повод за консултациите са многочислените запитвания отстрана на родители и споделените отзиви за компликации при сдобиване с записка за контактност по празниците.

Според Наредба № 3 от 2007 година на Министерството на здравеопазването, персоналният доктор на детето би трябвало да издаде здравна записка за липса на контакт със заразно болен не по-рано от 3 дни от деня на постъпване в градината.

Такава записка се изисква и след неявяване за повече от 10 дни. Родители обаче разясняват, че персоналните лекари също не работят по празниците и няма по какъв начин да бъде издадена такава записка, примерно на 1 януари.

Вместо здравна записка за контакт, родителите могат да заявяват събитието, че не им е известно детето да е било в контакт със заразно заболели и нямат признаци на заразно заболяване през последните 14 дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР