След като загуби голяма част от приходите си в сегмента

...
След като загуби голяма част от приходите си в сегмента
Коментари Харесай

Huawei се споразумя с Xiaomi за кръстосано лицензиране на технологии

След като загуби огромна част от приходите си в сегмента на смарт телефоните вследствие на глобите на Съединени американски щати и активността на съперниците, китайската компания Huawei си спомни, че има голям брой патенти в тази област и стартира да употребява този капацитет. Неотдавна беше подписано съглашение за кръстосано лицензиране с китайската компания Xiaomi.

Както отбелязва Ройтерс, Huawei публично разгласи това тази седмица, като обичайно се въздържа от мнения по отношение на финансовата страна на договорката. Новото съглашение за кръстосано лицензиране с Xiaomi обгръща всички страни и отстранява всички предходни различия сред двете китайски компании в региона на патентното право.

През март тази година китайските медии оповестиха, че Huawei е подала правосъден иск против Xiaomi, обвинявайки противника си в нелегално потребление на четири патентовани технологии, свързани с технологии за предаване на данни в безжични мрежи, обработка на изображения от камерите на смарт телефони, както и способи за заключване на екрана на смарт телефони.

Напоследък Huawei усили напъните си за определяне на връзки с компании, които употребяват нейни технологии. Бяха подписани публични съглашения с Oppo, Samsung и Ericsson. Естествено, самата Huawei също е лицензополучател във връзка с други компании, само че през предходната година е спечелила 560 милиона $ лицензионни такси в своя изгода, а заплащанията от нейна страна се оказаха по-малки от тази сума, защото компанията стартира да създава по-малко артикули.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР