След като за два дни три катастрофи в близки един

...
След като за два дни три катастрофи в близки един
Коментари Харесай

Повече патрулки в участъка с 11 жертви в три катастрофи за два дни

След като за два дни три произшествия в близки един до различен сектори от пътя Варна София взеха 11 жертви, ранени бяха близо 20 души, един от които още е в сериозно положение, в това трасе се усилват двойно полицейските патрули в почивните и празничните дни и колите им ще стоят с включени светлини, с цел да предотвратяват тежки произшествия.

Междувременно в неделя, когато се уважава паметта на починалите по пътищата, министър-председателят Бойко Борисов свика среща с началниците на всички институции, които са ангажирани с следствието на злополуките от последните дни, оповестиха он държавната пресслужба.

След тежкия случай в петък край ловешкото село Микре, когато починаха девет души при преден конфликт на рейс и камион, в събота станаха още две тежки произшествия сред Микре и Сопот и край село Български извор, при които надлежно починаха жена и дете

На изключителното заседание ще участват министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на превоза Ивайло Московски и на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. В разискванията ще вземат участие още основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, шефът на Главна дирекция " Национална полиция " Христо Терзийски, както и представители на ДАИ и АПИ.

За последните години пътнотранспортните катастрофи в този сектор са стотици. Единственият метод " триъгълникът на гибелта " да се отстрани е незабавното създаване на автомагистрала " Хемус " от Ябланица към Ловеч. Но до момента в който стане това, министър председателят Борисов ще упорства за повече камери и полицейски патрули, за се избегнат жестоките произшествия, се показва в известието.

Смъртоносният сектор е бил инспектиран късно вечерта в събота от вътрешния министър, основния секретар на Министерство на вътрешните работи, шефа на ловешката полиция и регионалния шеф.

" Един мини-кризисен щаб направихме, с цел да забележим какво е станало. Трети път злополука, отново погубен човек. Да забележим какво е това място. Моето терзание беше основно да забележим дали са изпълнени напътствията на основния секретар да се усили тук наблюдението и какви спомагателни ограничения да вземем, с цел да не се случи сходно нещо и на следващия ден. Не мога да допускам, че на това място поредна злополука с жертви ", разяснява вътрешният министър Валентин Радев, представен от БНР В неделя.

" Мислим всевъзможни вариантни, само че отново ви споделям: сигурността и живота са в ръцете на водачите. И ние като водачи, виждайки тези светлини, би трябвало да се сетим, че това нещо се е случило и че ние не сме изключение и че в случай че не внимаваме може да се случи и на нас. Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно забележима, знаците са обозначени. Всеки естествен лидер ще види, че това е обитаемо място и би трябвало да кара деликатно ", разяснява и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Очаква се в неделя да е е подготвен и разбора на пътния сектор:

" Да ни кажат в този сектор, който по какъв начин ли не го кръщаваме към този момент, за какво се е случило това. Имаме към този момент някакви цифри, статистика, само че желаеме точни разбори ", уточни Младенов.

При отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от произшествия бе отслужена заупокойна панахида в Храм-паметника " Св. Александър Невски "

Премиерът Бойко Борисов също прикани водачите да карат рационално и безвредно.

" За страдание там, където вършим пътища, след това стартират да вършат произшествия, по тази причина има и мобилни, и стационарни камери. И ги апелирам да съблюдават рестриктивните мерки, тъй като доста желаеме жертвите от произшествия да понижават и то не със сегашните 10 %, а със 100% ", сподели Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР